Ακούστε το mixtape του Degiheugi από τη Γαλλική Πολυνησία (Μεταδόθηκε: 16.10.2021)

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers & remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φτιάχνουν ένα mixset αποκλειστικά για το Kosmos*

Ο Degiheugi (προφέρεται «ντεζί έ ζί») κατάγεται από τα Leeward Islands (Îles Sous-le-vent) της Γαλλικής Πολυνησίας, υπερπόντιες κτήσεις στον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά ζει και δραστηριοποιείται στη Γαλλία. Από το 2001, συλλέγει μανιωδώς βινύλια, υπήρξε μέλος ενός γαλλικού ραπ συγκροτήματος, ως DJ, αλλά ο κόσμος του κλασικού hip-hop του φάνηκε περιοριστικός για τις αμέτρητες μουσικές ιδέες που περνούσαν από το μυαλό του. Όντας συλλέκτης ήχων και εξερευνητής μουσικών sample, ο Degiheugi φέρνει στην επιφάνεια “ακατέργαστο χρυσάφι” που εντοπίζει στην άβυσσο του διαδικτύου και στα σκονισμένα βινύλια της συλλογής του. Προσκαλεί και συνεργάζεται με τους Chill Bump, Ceschi, Astronautalis, ASM, Hugo Kant, ηχογραφώντας δυναμικά groove με soul αντανακλάσεις, προεκτείνει τους κώδικες του trip-hop, και ενθέτει καθαρές μελωδίες σε ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον. Μετά από επτά άλμπουμ και δύο EP και ενώ οι οπαδοί του συνεχώς πληθαίνουν, ανεβαίνει στη σκηνή το 2015, ταξιδεύοντας από την Ευρώπη ως στην Αυστραλία, ανοίγοντας τα live του DJ Shadow και κάνοντας συνεργασίες με τους Chill Bump, Smokey Joe & the Kid και ProleteR. Τα δικά του live συνδυάζουν ήχο και εικόνα και χαρακτηρίζονται ως ισχυρή και καθηλωτική ζωντανή. Κυκλοφόρησε φέτος το όγδοο άλμπουμ του (“Foreglow”), με επιρροές από τη samba ώς το afrobeat και από τη soul μέχρι το γαλλικό chanson.

Links
https://www.degiheugi.com/
https://endlesssmile.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/3V2paBXEoZIAhfZRJmo2jL

 * Το Kosmos Lab μεταδίδεται κάθε Σάββατο 00:00-01:00, σε επιμέλεια του Κώστα Αλαγιάννη. Συνέχεια με Krak In Dub, George Tk, DJ Mossel, Senior Citizens, Nostalgia 77, El Buho, DJ Dolores, Gilles Peterson, Wax Tailor κ.α.

 Όλος ο κόσμος σ’ ένα ραδιόφωνο!