Ακούστε το mixtape του DJ Dook από τη Βαρσοβία (Μεταδόθηκε: 18.12.2021)

Ο DJ Dook είναι ένας ξεχωριστός DJ, συλλέκτης βινυλίων και remixer από τη Βαρσοβία. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους DJ στην Πολωνία όσον αφορά στους space disco και afro disco ήχους.

Αναζητεί έμπνευση για το ρεπερτόριό του σε δυσεύρετο υλικό, κυρίως όμως «παρασύρεται», όπως λέει, από τον πλούτο της αφρικανικής μουσικής παράδοσης.
Τα DJ sets, τα remix και τα edits που φτιάχνει είναι, συχνά, έντονα επηρεασμένα από την κλασική disco και την κουλτούρα των κλαμπ της δεκαετίας του ’70.

Εκτός από ψηφιακές κυκλοφορίες, ο DJ Dook έχει κυκλοφορήσει σε βινύλιο το ΕP «Edity» και τη συλλογή «DJ Dook, Risky -This Beat Is Mine / Love Is The Message». Στα decks έχει συνεργαστεί με τους Tornado Wallace, Beautiful Swimmers και Eddie C. Προσφάτως, ετοίμασε μια σειρά από edits για την ετικέτα «Transatlantyk», που στιλιστικά κινούνται από afro έως proto-house και από tropical disco έως sleazy-Italo.

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα, στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers και remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.

Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-01:00, σε επιμέλεια του Κώστα Αλαγιάννη. Συνέχεια με Polo & Pan, El Buho, Billa Qause, Sam Redmore, Moody Sanchez κ.

Όλος ο Kosmos σ’ ένα ραδιόφωνο!