Ακούστε το mixset του DJ Eliazar από το Μόντρεαλ (Μεταδόθηκε: 05.06.2021)

Ο DJ Eliazar ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο διαδίδοντας ήχους τα vintage remix, το global beat και το electro swing και είναι από τους συνιδρυτές της δισκογραφικής ετικέτας “Speakeasy Electro Swing”, με έδρα το Μόντρεαλ. Η εταιρία άκμασε παράλληλα με την άνοδο του electro swing ήχου και αποτέλεσε την ομπρέλα των ομώνυμων event που πραγματοποιήθηκαν σε 18 πόλεις, σε 9 χώρες του κόσμου.

Μεγάλωσε στο Σικάγο, σε μια βιομηχανικά πόλη, ακούγοντας πανκ και new wave. Οι μουσικές αναζητήσεις του DJ Eliazar τον οδήγησαν και στην house σκηνή που άνθισε στα τέλη των 80s. Έκτοτε, έζησε σε έντεκα διαφορετικές πόλεις, σε τέσσερις χώρες, πριν τελικά προσγειωθεί στην τωρινή του κατοικία στο Μόντρεαλ του Καναδά. Εκεί έφτιαξε τα events: “Montreal East Balkan Beats”, τα οποία ξεκίνησαν το 2010, διαδίδοντας τους βαλκανικούς ήχους με χορευτικά beats, κάνοντας επίσης γνωστό στους θαμώνες τον χορό πάνω στα τραπέζια!

Τα τελευταία χρόνια με το συγκρότημά του Whiskey Tango Foxtrot, ο Eliazar κυκλοφορεί πολλές ρετρό μελωδίες και vintage remix συλλογές και τις διαθέτει δωρεάν. Οι δραστηριότητες του περιλαμβάνουν εμφανίσεις σε χώρους και φεστιβάλ όπως τα Smithsonian National Art Museum (Washington DC), The Bulldog Cafe (Mexico City),  Greensville Festival (Berlin), Montreal Jazzfest (επί σειρά ετών), Diversity Festival (Texada, BC), Boomtown Faire (UK) μεταξύ άλλων.  Έχει μοιραστεί τη σκηνή με DJs και γκρουπ όπως οι dunkelbunt, Luke Vibert, The Sweet Life Society, Alter Echo, Adham Shaikh, The Swingrowers, DJ Delay, Plaid, Chris Tofu, Grant Lazlo.

Το Kosmos Lab μεταδίδεται κάθε Σάββατο 00:00-02:00

Η μουσική που ακούει ο Kosmos!