Ακούστε το mixset του DJ Marble από την Αθήνα (Μεταδόθηκε: 03.07.2021)

Το μουσικό ταξίδι του DJ Marble (κατά κόσμο Γιώργου Στεργίου) ξεκίνησε ανάμεσα σε κούτες με βινύλια. Αυτά ήταν που το 1993 τού έδωσαν το υλικό για τις πρώτες του μίξεις και δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική παραγωγή. Ταυτοχρόνως, δημιούργησε το δικό του πειραματικό γκρουπ, τους Quark Breakers. Δισκογραφικά, από το 1995 έως σήμερα, έχει περισσότερες από 35 συμμετοχές σε κυκλοφορίες κάθε είδους, ενώ παράγει ασταμάτητα μουσική.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ο DJ Marble συνεργάστηκε με τρία ακόμα γκρουπ: τους Βαβυλώνα, ως συν-ιδρυτής στους οποίους επέστρεψε μετά από 17 χρόνια ως DJ Κύρος, τους Active Member ως DJ και τις ΑΝΞΛΚΤΣ ΕΠΙΠΕΔΕΣ ΔΙΝΕΣ ως παραγωγός και turntablist. Την ίδια περίοδο δημιούργησε την δική του ομάδα μουσικής παραγωγής, Timecode Creations, και ξεκίνησε να διοργανώνει τα πρώτα Open Turntablism Events. Τη δεκαετία του 2000 εντάχθηκε στους Happy Dog Project στους Antonis Livieratos and the Bl.ob και παράλληλα δημιούργησε το πειραματικό σχήμα Musicaholiks.

Τα τελευταία χρόνια κάνει προσεγμένα DJ sets σε αυτόνομα events και ως support act σε καλλιτέχνες όπως ο DJ Shadow και ο Grandmaster Flash. Από το 2019 συνεργάζεται με την Daphne BlueBird, τον BNC, τον Blend Mishkin και τον MCD σε μια σειρά από live, DJ sets, κοινές μουσικές παραγωγές και remix ενώ παράλληλα ετοιμάζει τον προσωπικό του δίσκο. Mαζί με τον Blend Mishkin, τον BNC Disco Vampire και τον BasementRats, διδάσκει στο El Sistema Greece την ιστορία του hip-hop καθώς και τεχνικές scratching και μουσικής παραγωγής σε παιδιά 10 εως 14 ετών στο School of Hip-Hop, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Photo credit : http://www.500px.com/anthizesi

http://djmarble.gr/