Ακούστε το mixset του DJ Smoove από το Νιούκασλ (Μεταδόθηκε: 17.04.2021)

«Ο Smoove είναι απλώς ένας από τους καλύτερους DJs που έχω ακούσει ποτέ! Και στην πραγματικότητα δεν είναι πολλοί οι DJs που συνδυάζουν παλιά και νέα στιλ με τόσο φρέσκο και εξειδικευμένο τρόπο όπως ο Smoove.» – Eddie Piller, ιδρυτής της Acid Jazz Records.

Ο Smoove από το Νιούκασλ της Αγγλίας, ο επόμενος καλεσμένος του “Kosmos Lab”, είναι ένας παραγωγός και DJ, ο οποίος έχει βρει στον ήχο των set του την οργανική ένωση ειδών όπως το funk, η Northern soul, το hip hop, τα breakbeats και η jazz. Μέλος του ντουέτου Smoove & Turrell και εξαιρετικά δραστήριος, συμμετείχε στις αρχές των 00’s σε project όπως οι  Ultragroove, Ashbrooke allstars, έκανε παραγωγές για τον Rubberneck, ενώ το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ κυκλοφόρησε από την ετικέτα της Acid Jazz το 2004. Σύντομα ξεπέρασε τα σύνορα της Αγγλίας και βρέθηκε σε μεγάλες σκηνές της Ευρώπης, όπως αυτή του Fusion Festival στο Βερολίνο, όπου έπαιξε μπροστά σε 60.000 κοινό στο ίδιο stage με τους DJ Shadow και Cut Chemist. Ως remixer συνεργάστηκε με καλλιτέχνες και project όπως οι Malente, Dynamo Productions (Andy Smith & Boca 45), The Ju Ju Orchestra, Frequento, Bucky Leo Quintet, Torpedo Boyz, K Bonus, Andy Lewis και The New Master Sounds κ.ά.)

Στις δικές του παραγωγές ο ήχος του αποτελείται από μινιμαλιστικά loops τα οποία ενισχύει με ακουστικά, πρωτότυπα, παιξίματα από μουσικούς, δίνοντας προσωπικότητα, αποπνέοντας ωριμότητα και βάζοντας προσωπική υπογραφή στο αποτέλεσμα.

Links

https://soundcloud.com/stevenmoove

https://smooveandturrell.com/