Ο Γιάννης Πετρίδης σε μουσικές από το φιλμ Ford V Ferrari στον «Ήχο Της Οθόνης» στο Kosmos 08.12.19

Ακούστε τον Γιάννη Πετρίδη με μουσικές από την ταινία του Τζέιμς Μάνγκολντ, #fordvferrari «Κόντρα σε όλα» με #buckowens αλλά και άλλους.

Και τραγούδια από τις ταινίες της #sofiacoppola #thevirginsuicides #marieantoinette και πολλά ακόμη! #giannispetridis @kosmos936


Από την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ξεκίνησε το αφιέρωμα του Γιάννη Πετρίδη στο Kosmos 93,6 και 107,0, με μουσική και τραγούδια που ξεκίνησαν την καριέρα τους από τον κινηματογράφο και, σε ένα δεύτερο στάδιο, από την τηλεόραση.

Στις εκπομπές αυτές θα ακουστούν μουσικές που έχουν γράψει μεγάλοι συνθέτες για τον κινηματογράφο, αλλά και τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για ταινίες. Από τους κλασικούς της δεκαετίας του ’40, ’50 και ’60, μέχρι τους πιο πρόσφατους. Όπως  οι Bernard HerrmannJerry GoldsmithDimitri TiomkinJohn WilliamsMichel LegrandMaurice JarreΒαγγέλης ΠαπαθανασίουΜάνος ΧατζιδάκιςΜίκης ΘεοδωράκηςAlexandre Desplat και δεκάδες άλλοι.

Τραγούδια που ήταν υποψήφια ή που πήραν το βραβείο Όσκαρ. Ηθοποιοί που σε κάποια στιγμή της καριέρας του τραγούδησαν. Μουσικά θέματα, όχι μόνο από τον αμερικάνικο κινηματογράφο, αλλά και τον διεθνή.

Συνεργάτης στην εκπομπή ο Δημήτρης Ζουγρής


Κάθε Κυριακή 18:00-20:00 ο Γιάννης Πετρίδης παρουσιάζει μία σειρά αφιερωματικών εκπομπών για το Kosmos, με τον δικό του μοναδικό τρόπο.