Ακούστε το mixset του Keno (aka Renegades of Jazz) από το Αμβούργο (Μεταδόθηκε 28.11.2020)

KENO – Kosmos Lab | 28.11.2020 @Midnight

Keno είναι το πρόσφατο downtempo project του γνωστού παραγωγού David Hanke, επί σειρά ετών DJ του φημισμένου Mojo Club στο Βερολίνo.
Μετά την επιτυχημένη πορεία του afro-jazz funk project: Renegades of Jazz, του πρόσφατου αφρο φουτουριστικού: Dem Juju Poets καθώς και του tropical μείγματος: Mankoora, o Hanke επέστρεψε στις ηλεκτρονικές του καταβολές. Ως Keno, ξεκινά το 2018, υπογράφει στο label της Agogo Records απ΄το Αννόβερο, και αξιοποιεί μουσικά την ιδιαίτερη αγάπη του για τους downtempo ρυθμούς του 21ου αιώνα.

Γεννημένος το 1977, ο David Hanke ζει τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Τανζανία. Επιστρέφοντας στην χώρα των γονιών του τη Γερμανία και εμπνευσμένος από συγκροτήματα της γενιάς του όπως Soundgarden, Pearl Jam, Screaming Trees, αρχίζει να παίζει κιθάρα, να μακραίνει τα μαλλιά του και να συμμετέχει σε διάφορα γκρουπ. Ανακαλύπτει σταδιακά το funk, τα breakbeats και την σύγχρονη κουλτούρα του sampling. Το Renegades Of Jazz ήταν η πρώτη του δυνατότητα να εκφραστεί μουσικά. Ακολουθούν κυκλοφορίες πολλών single, επτά (7) album και πάνω από 100 Renegades Of Jazz remixes για διάσημους καλλιτέχνες όπως Brownout, Mop Mop, Kid Loco, Skeewiff.
Στο εγχείρημα Keno, ο David Hanke εκφράζει μια ονειρική αισθητική, εκπέμπει μια ακουστική οικειότητα και μια μοντέρνα νοσταλγία.  

Discography (albums):
Transatlantyk – Keno & Tristan De Liege
Around the corner – Keno

https://keno.bandcamp.com/