Ακούστε το mixset του Maga Bo από το Ρίο Ντε Τζανέϊρο (Μεταδόθηκε: 09-01-2021)

Kosmos Lab 09.01.2021, μεσάνυχτα } Maga Bo (Br)

O Maga Bo είναι παραγωγός/DJ και μουσικός με έδρα το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Το μουσικό του πεδίο είναι εξειδικευμένο αλλά και εξαιρετικά ευρύ μια και καλύπτει από το hip hop και το kwaito έως το baile funk και την jungle ragga, και από τα dub, grime και dubstep μέχρι τα ares samba, rai, bhangra, cumbia, electronic beats, πρωτοποριακά jitter.

Στις live εμφανίσεις παρουσιάζει ένα υβρίδιο από DJ set και live PA σύστημα, αναμιγνύοντας διαφορετικούς ήχους που προέρχονται από πειρατικές κασέτες που αγοράστηκαν στο δρόμο σε διάφορα μέρη του κόσμου, MP3 από το Διαδίκτυο, σπάνια βινύλια που αγοράστηκαν σε υπόγεια δισκοπωλεία, πρωτότυπα beats, ακυκλοφόρητα remix και αποκλειστικά tracks. Κάνει χρήση projection με εικόνες από τα ταξίδια του στον κόσμο.

Ο Maga Bo έχει ταξιδέψει σε πάνω από 40 χώρες. Σε κάθε τόπο εκτός από τις live παραστάσεις, συναναστρέφεται τις μουσικές κοινότητες και ανακαλύπτει τους ήχους των ντόπιων μουσικών, τους οποίους και καταγράφει σε αυτοσχέδια studio.
Από τις εμφανίσεις του ξεχωρίζουν: Club Transmediale (Berlin), The Sydney Festival (Australia), Fabric Club (London), Turntables on the Hudson (New York City), The Chicago World Music Festival, Pop Montreal (Canada), Clandestino Festival (Sweden), WOMEX, Mundial and Transmediale. Συμμετέχει συχνά σε αυτοσχέδια ή και υποβαθμισμένα event όπως σ’ ένα βιομηχανικό συγκρότημα στο Σάο Πάολο, σ’ένα σκάφος στη Βόρεια Θάλασσα ή σε ένα πειρατικό soundsystem κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού στο Ρίο.

Οι επώνυμες συνεργασίες του περιλαμβάνουν τους Mulatu Astatke, Marcelo Yuka και Issa Bagayogo. Η μουσική και τα remix του έχουν κυκλοφορήσει σε labels όπως Tru-Thoughts, Ninja Tune, Cumbancha, Soot κ.ά. Οι εναλλακτικές συνεργασίες του εκτείνονται σε μια τεράστια γεωγραφική περιοχή: Pee Froiss (Dakar), Teba και Max Normal (Cape Town), Buraka Som Sistema (Lisbon), Bigg και K-Libre (Morocco), Filastine (Barcelona).
Για τον Maga Bo η world music είναι η μουσική που  έχει πραγματικά άμεση και εύκολη πρόσβαση σε όλο τον πλανήτη (50 Cent, U2, Shakira κτλ). Η άλλη της πλευρά, η αυτοσχέδια ηχογράφηση που μεταδίδεται σε μια νύχτα μέσω κάποιων τοπικών sound systems στο διαδίκτυο, και ξαναφτιάχνεται σε νέες versions σε μια άλλη γωνιά του κόσμου με καινούργιες επινοήσεις, είναι η πλευρά της world music όπου ο ίδιος ανήκει.  

https://magabo.bandcamp.com/