Ακούστε το mixset του Mister T από την Καβάλα (Μεταδόθηκε: 08.05.2021)

O Mister T (Δημήτρης Τεντίνης) ξεκίνησε να γράφει πειραματικά τις μουσικές του ιδέες από το 2001 στο στούντιο ηχογραφήσεων του πατέρα του στην Καβάλα. Οι σπουδές κλασικής μουσικής τον βοήθησαν να προσαρμοστεί πιο εύκολα στην νέα του κατεύθυνση και σε συνδυασμό με την έξαρση του beat making αποφάσισε να γίνει πιο συγκεκριμένος ως προς τον ήχο του – και την αγαπημένη του funk.

Από το 2011 ανήκει στο δυναμικό της Cold Busted Records με έδρα το Los Angeles και έχει κυκλοφορήσει 7 άλμπουμ καθώς και αρκετές συνεργασίες και remixes τόσο στην Cold Busted όσο και σε άλλα labels στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία. Το μουσικό του ύφος βασίζεται σε upbeat ρυθμούς με επιρροές από την funk, soul,
jazz, afrobeat, reggae, hip hop, trip hop, electronica.

Συνθέσεις του έχουν χρησιμοποιηθεί σε διαφημιστικές καμπάνιες για εταιρείες όπως Nike, Walmart, Capitol One, Hennesy, GoPro. Επίσης, συνεργάστηκε με αρκετούς καλλιτέχνες από την διεθνή και την εγχώρια σκηνή όπως οι Club Des Belugas, Kaleidoscope Jukebox, Timewarp Inc, Omegaman, Jayl Funk, Savages Y Suefo, Umbo, Funky Destination, Es-K., Rsn, Kill Emil, Koka Mass Jazz κ.α.

Παράλληλα με την μουσική παραγωγή, ασχολείται ενεργά με το DJing από το 2003 και έχει φιλοξενηθεί στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό με guest εμφανισειs σε Σόφια, Βουδαπέστη, Ρώμη, Τίρανα, συμμετοχή στο Beatstream Festival στην Αθήνα και στο Kapani Project στην Θεσσαλονίκη, ενώ έχει
μοιραστεί το stage με καλλιτέχνες όπως : Coldcut (Ninja Tune), Chinese Man, Monophonics, Soul Jazz Orchestra, Poldoore, Cayetano κ.α.

Links

http://mistert.bandcamp.com

https://soundcloud.com/mister-t