Ακούστε το mixset του Nicola Conte από το Μπάρι (Μεταδόθηκε: 20.02.21)

Το Kosmos Lab φιλοξενεί τον Ιταλό DJ, συνθέτη και παραγωγό Nicola Conte με την πολύπλευρη μουσική ταυτότητα: acid jazz και bossa nova, ethno/world πινελιές και επιρροές από τα soundtrack των ιταλικών ταινιών της δεκαετίας του ’60 και του ’70.

Η δεύτερη φύση του Conte είναι μουσική και περιλαμβάνει την ενασχόλησή του με την τζαζ ως κιθαρίστας με κλασσική παιδεία, τη σύνθεση και την ενορχήστρωση. Ως μουσικός, ηγήθηκε σχημάτων με τα οποία εξερεύνησε τις μουσικές παραδόσεις της Βραζιλίας των 60s, την post-bop jazz και την spiritual-jazz των 70s. Επιμελήθηκε θεματικές συλλογές με σπάνια κομμάτια από διαφορετικές παραδόσεις. Ως παραγωγός και καλλιτεχνικός διευθυντής, έδωσε βήμα σε σχήματα και μουσικούς της ιταλικής τζαζ σκηνής.

Η προσωπική του δισκογραφία εκτός από δεκάδες single και EP περιλαμβάνει το άλμπουμ “Bossa per Due” που κυκλοφόρησε και στις ΗΠΑ, το “Other Directions” που κυκλοφόρησε από την Blue Note, το “Rituals” με τη συμμετοχή του Till Bronner, το “The Modern Sound of Nicola Conte: Versions in Jazz Dub”, το  “Love & Revolution” με τη συμμετοχή μουσικών και ερμηνευτών όπως οι Jose James και Gregory Porter. Tα “Free Souls”, “Let Your Light Shine On”και “Natural – Nicola Conte Presents Stefania Dipierro” συμπληρώνουν τη δισκογραφία του. Στις 26 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί και το “People Need People” σε συνεργασία με τον Gianluca Petrella, εκπρόσωπο της νέας τζαζ σκηνής, με τον οποίο εξερευνά νέες φόρμες στον τρόπο γραφής και παραγωγής.

 

 

 

 

Links:

https://www.discogs.com/artist/3753-Nicola-Conte

https://nicola-conte.bandcamp.com/

https://nicolacontegianlucapetrella.bandcamp.com/