Ακούστε το set του Professor Skank από τον Αγ.Νικόλαο (Μεταδόθηκε 14.11.2020)

Professor Skank | Kosmos Lab SAT 14.11.2020 @Midnight

Ένας από τους πιο ενεργούς και διεθνώς γνωστούς παραγωγούς reggae-dub της Ελλάδας με πλήθος κυκλοφοριών, remix και συνεργασιών, με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της σκηνής σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, πειραματίστηκε με το είδος, έφηβος ακόμα, με ένα 4-κάναλο στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ακολούθησε μια περίοδος ωρίμανσης στην Θεσσαλονίκη (και το πέρασμα του από τους Soul Fire) και μετά ήρθε το μεγάλο άλμα. Ο ίδιος ο Mad Professor έδειξε ενδιαφέρον γι’ αυτόν και του ζήτησε να συνεργαστούν σε διάφορα project (τον αποκαλεί και όχι άδικα μέντορα του). Η σχέση με τον Mad Professor συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι σήμερα με την προσθήκη όμως καινούργιων κορυφαίων συνεργασιών όπως αυτή των Zion TrainDreadzoneVibronics, τον κορυφαίο λονδρέζικο MC Afrikan Simba, τους Love Grocer ενώ να μην παραλείψουμε τα 2 remix που του εμπιστεύτηκαν με τις φωνές των Max Romeo και Brinsley Ford των Aswad!

Με βάση πάντα το στούντιο του, παράγει αδιάκοπα μουσική σε διεθνείς εταιρείες, εξάγοντας την μουσική του στην Αγγλία, Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες δημιουργώντας μια διεθνή καριέρα, καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας παραγωγός ο οποίος συμμετείχε στο Glastonbury Festival, το φημισμένο φεστιβάλ της Αγγλίας.

Κατά τη διάρκεια των περιηγήσεων και των παραστάσεών του, ο Professor Skank είχε την ευκαιρία να συναντήσει πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες όπως τον θρυλικό Earl 16, έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές της reggae. Με μια εξαιρετική καριέρα, βρισκόμενος πίσω από μεγάλες μπάντες (Leftfield και Dreadzone), ο Earl 16 προσφέρει τη μοναδική του φωνή στο «The Money Pressure».
Όταν ο ευρωπαϊκός νότος συναντά τον πολιτισμό της Τζαμάικας και η κρητική παράδοση υποδέχεται τους ήχους του λόφου Wareika του Kingston, εκεί και θα βρούμε τις «ψηφιακές επαναστάσεις» του Professor Skank.

Κυκλοφορίες:

2006: “Industrial Democracy”, album.

2007: «Original Dub Way», «Life that I chose «.

2009: «Acropolis Dub».

2010: «Rasta Education» ep | “Children of the Rainbow” και “Children of the Dub” | «What is Rasta» και «What is Dub.

2014: «Digital Revolution», album (Συμμετοχή: Mad Professor).

2016: «Can’t get away» (Συμμετοχή: Earl16 και Mc Spee).

2017: “Mountain Top”.

2019, Ανακοίνωση συνεργασίας με τους Dreadzone.

https://professorskank.bandcamp.com/

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers & remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos. Το Kosmos Lab μεταδίδεται κάθε Σάββατο 00:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κων/νου Παντζόγλου. Συνέχεια με Keno (aka Renegades Of Jazz), Palov, El Buho, DJ Dolores, Gilles Peterson κ.α.

Η μουσική που ακούει ο Kosmos!