Ακούστε το mixset του St Germain από το Παρίσι (Μεταδόθηκε: 10.04.2021)

Ο Γάλλος μουσικός και παραγωγός της nu-jazz, St Germain (κατά κόσμον Ludovic Navarre), είναι ο καλεσμένος αυτού του Σαββάτου στο Kosmos Lab με ένα mixtape που έφτιαξε αποκλειστικά για το Kosmos. Ένας από τους λίγους παραγωγούς που επιδιώκει την ουσιαστική συγχώνευση της jazz και του house, ο Ludovic Navarre άρχισε να ηχογραφεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90 χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα (Subsystem, Modus Vivendi, Deepside…) για μια σειρά από γαλλικά δισκογραφικά label.

Ως St Germain έκανε το ντεμπούτο του το 1994, στην πρωτοποριακή ετικέτα F Communications του Laurent Garnier όπου και κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ ‘Boulevard’ το 1996. Το άλμπουμ λειτούργησε ως ένα υβρίδιο της αμερικανικής R&B και jazz, παράλληλα με την αυξανόμενη δυναμική της γαλλικής electro σκηνής. To album ‘Tourist’ (2000) προχώρησε περαιτέρω το concept του Navarre. Ο δίσκος κυκλοφόρησε στην εμβληματική Blue Note και γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, ειδικά με το κομμάτι Rose Rouge”. Το 2015 ο St Germain μετά από 15 χρόνια κυκλοφόρησε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ με νέο υλικό εμπνευσμένο από την αγάπη του για τη μουσική του Μάλι. Έκανε επίσης μια σειρά από υψηλής αισθητικής remix για τους Björk, Oumou Sangare, Gregory Porter, Pierre Henry, Michel Colombier, Aurora Borealis, Boy Gé Mendes κ.α.

Στις αρχές του 2021 κυκλοφόρησε το remix album του ‘Tourist’ με τον τίτλο ‘Tourist – Travel Versions’ γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του και προσκαλώντας παραγωγούς, DJs και remixers με ποικίλες μουσικές καταβολές (AtJazz, Nightmares on Wax , JoVonn, Ron Trent, Black Motion, Osunlade και Jullian Gomes).

https://www.stgermain-music.com/