Συνέντευξη: «Ο Mario Biondi στο studio» με τους Ιωσήφ Βάγγερ & Γιάννη Δημητριάδη (Μεταδόθηκε 19/09/2019)

Ο Ιταλός soul man Mario Biondi στο Kosmos

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι ο Mario Biondi βρέθηκε στο στούντιο του αγαπημένου σας ραδιοφώνου, καλεσμένος στην εκπομπή «Μουσικές Ιστορίες», για να αφηγηθεί με την βαθιά χαρακτηριστική φωνή του, τις σημαντικότερες soul ιστορίες του.

Γεννημένος στην Κατάνια της Σικελίας, ο Mario Biondi έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «ο νέος Barry White» λόγω της ιδιαίτερης χροιάς της φωνής του. Με πατέρα τραγουδιστή, το πάθος του Biondi για τη μουσική ξεκίνησε από μικρή ηλικία, όταν στα δώδεκα πρωτοτραγούδησε στη χορωδία της τοπικής εκκλησίας.

Εραστής της soul, το 1988 άρχισε να τραγουδάει σαν support σε σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο θρύλος Ray Charles. Κομβική στιγμή της καριέρας του ήταν όταν το single του «This Is What You Are» κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία και το άκουσε ο διάσημος DJ του BBC Norman Jay, ο οποίος ενθουσιάστηκε και το έκανε γνωστό σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου εμφανίζεται για πρώτη φορά στον επιβλητικό χώρο του Ηρωδείου, για μία νύχτα, μαγική γεμάτη πάθος και συναίσθημα, στη σκιά της Ακρόπολης.
Με τη βαθιά και αισθαντική φωνή του, θα μας ταξιδέψει στην εποχή των μεγάλων music halls, διατηρώντας παράλληλα το σύγχρονο στοιχείο αλλά και το «ιταλικό» ταμπεραμέντο του. Είτε τραγουδάει jazz, είτε soul standards, η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του, οι πλούσιες ενορχηστρώσεις και μελωδίες, και ως Ιταλός με απαράμιλλο στιλ.