Ακούστε το mixset των Smoove and Turell από το Νιούκαστλ (Μεταδόθηκε 21.11.2020)

Kosmos Lab | SAT 21.11.2020, 24.00

Η πορεία των Smoove & Turrell ξεκίνησε στη βορειοανατολική Αγγλία, λίγο μετά το 2000, από μια ομάδα παιδιών της εργατικής τάξης του Νιουκάστλ που μοιράστηκαν την κοινή τους αγάπη για την Soul. Ο Dj Smoove και ο κιμπορντίστας Mike Porter γνωρίστηκαν και αμέσως κατάφεραν να υπογράψουν το project τους στην ετικέτα της Acid Jazz.

Αργότερα, άκουσαν σε γειτονικό γκαράζ να παίζει με την μπάντα του ο John Turrell, ένας εξειδικευμένος ξυλουργός που ταυτόχρονα δίδασκε μουσική σε τοπικό κολέγιο. Έγιναν αμέσως τρίο, και ξεκίνησαν τις εμφανίσεις στα bar του Νιουκάστλ ενώ προοδευτικά προσκάλεσαν στο σχήμα και άλλους μουσικούς. Ηχογράφησαν και το πρώτο τους υλικό σε παραγωγή του Smoove.

Το πρώτο επίσημο άλμπουμ, το Antique Soul, ήρθε το 2009 και έγινε Record of The Week στο BBC Radio 2 ενώ μπήκε και στις λίστες των προτιμήσεων του BBC Radio 6 (Gilles Peterson, Graig Charles, Chris Evans και Graham Norton και άλλοι επιδραστικοί παραγωγοί ραδιοφώνου έδωσαν δημοσιότητα στο υλικό τους). Μετά το 2011, οι Smoove and Turrell αρχίζουν να κερδίζουν δημοσιότητα και στις ΗΠΑ, στη Δυτική ακτή.

Μεμονωμένες συναυλίες και περιοδείες τους έφεραν στη σκηνή του Big Chill Festival, στο The Jazz Cafe του Λονδίνου, στους συναυλιακούς χώρους του BBC,  στο Space Club της Ίμπιζα, το North East Of England Institute Of Mining, ενώ πήραν μέρος ως support group στις περιοδείες των Nile Rodgers and Chic, και Martha and the Vandellas.

Κάποια singles των Smoove and Turrell έχουν χρησιμοποιηθεί σε διαφημιστικές καμπάνιες, ταινίες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικά show.

Η δισκογραφία τους περιλαμβάνει μέχρι σήμερα πολλά singles, remixes και έξι (6) ολοκληρωμένα άλμπουμ.

Στον ήχο τους δίνους διάφορους χαρακτηρισμούς όπως: Future Rhythm & Blues, North East Ghetto Soul, Working Man Boogie, Coal Funk.

https://smooveturrell.bandcamp.com/

https://smooveandturrell.com/