Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2018

Το Kosmos ανοίγει το μικρόφωνο στην Βιομηχανική Ελλάδα των τελευταίων 160 ετών και γεμίζει με μουσικές την Τεχνόπολη.

 Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, το Kosmos συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου φέρνοντας σε επαφή τους ακροατές του με τα τελευταία 160 χρόνια της βιομηχανίας στην Ελλάδα, μέσα από τη μεγαλύτερη ιστορική έκθεση που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στην Αθήνα, κάνοντάς τους συμμέτοχους σε έναν πρωτότυπο διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας.

Από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ το Kosmos και οι παραγωγοί του μεταφέρονται στον χώρο της Τεχνόπολης και του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, εκπέμπουν από εκεί ένα 4ωρο ζωντανό πρόγραμμα και προσφέρουν στους ακροατές του σταθμού που θα επισκεφθούν εκείνη την ημέρα την Τεχνόπολη δωρεάν ξενάγηση στην έκθεση «Made in Greece, Βιομηχανία, Πρωτοπορία, Καινοτομία». Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 και θα διαρκέσει μία ώρα. Για την είσοδο και την ξενάγηση θα τηρηθεί προτεραιότητα (έως 35 άτομα).

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου το ραδιόφωνο είστε εσείς!

Για την έκθεση «Made in Greece, Βιομηχανία, Πρωτοπορία, Καινοτομία»:

Με αφετηρία το σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της χώρας, το εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας που συμπληρώνει 160 χρόνια λειτουργίας, ξεκινά το πολύχρωμο και συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον, στα «160 χρόνια made in Greece».

Στις τρεις ενότητες της έκθεσης, γνωρίζουμε βιομηχανίες που καινοτόμησαν στον κλάδο τους, που παρασκεύασαν πρωτότυπα προϊόντα ή έφεραν νέα προϊόντα στην Ελλάδα, που κατοχύρωσαν διεθνείς πατέντες και άλλες που ξεκίνησαν φιλόδοξα αλλά δεν τα κατάφεραν. Αναγνωρίζουμε εταιρείες που ξεκίνησαν τον 19ο αιώνα και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη των βιομηχανικών πόλεων και τις βιομηχανίες που σχετίζονται με αυτές. Μα πάνω απ’ όλα, μέσα από άκρως ενδιαφέρουσες παράλληλες ιστορίες, ανακαλύπτουμε τα πρόσωπα πίσω από τις βιομηχανίες, τους βιομήχανους και τους εργάτες, τους άντρες και τις γυναίκες που μπλέχτηκαν από νωρίς στα γρανάζια των μηχανών.

 

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Ημερομηνίες:
18 Ιανουαρίου έως 25 Μαρτίου 2018
Ωράριο λειτουργίας:
Τρίτη έως Παρασκευή, 12.00-20.00

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2018