12Μαϊ2019 – Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο

Την Κυριακή 10.03.2019 η εκπομπή με το «Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» ήταν δίωρη και αφιερωμένη στο θέμα: Ευρωεκλογές 2019: Πόσο είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης;

Στις δύο ώρες τις εκπομπές αναλύθηκαν τα πολιτικά διακυβεύματα της αναμέτρησης των ευρωπαϊκών εκλογών, αλλά και της γενικότερης συγκυρίας στην οποία βρίσκεται σήμερα Ευρώπη, εξετάστηκαν οι προκλήσεις που παρουσιάζονται ως προς τη γνησιότητα, αλλά και αποτελεσματικότητα της πληροφόρησης/επικοινωνίας σε σχέση με τα ζητήματα της ΕΕ, αλλά αναζητήθηκαν  και οι συγκεκριμένες λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις χώρες μέλη σε καλύτερη ισορροπία και συνεργασία.

Καλεσμένοι του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου ήταν κατά σειρά: η Στέλλα ΛαδήΕπικ. Καθηγήτρια Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Eπικ. Καθηγήτρια στο Παν.Queen Mary, της Βρετανίας, ο   Χρήστος Φραγκονικολόπουλος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με εξειδίκευση στα θέματα ευρωπαϊκής πληροφόρησης, ο Αργύρης Πασάς Αναπλ. Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Πανεπιστημιακής ¨Ένωσης Ευρωπαϊκών Σπουδών και ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, αρθρογράφος, σχολιαστής και νομικός.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Πολυδεύκης Παπαδόπουλος