13Φεβ2018 – Ημέρες Ραδιοφώνου-Αφιέρωμα

13 Φεβρουαρίου 2018, στο Πρώτο Πρόγραμμα και σε δίκτυο με το Δεύτερο, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Φωνή της Ελλάδας, Περιφερειακούς Σταθμούς ΕΡΑ

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου, το Πρώτο Πρόγραμμα σε δικτύωση 12.00-14.00 με το Β.Πρόγραμμα, την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσίασε 2ωρο αφιέρωμα :

-για την ιστορία της δημιουργίας και εξέλιξης του ραδιοφώνου διεθνώς και στην Ελλάδα  -για εξέχουσες στιγμές της ελληνικής ραδιοφωνίας, όπως το Γ’ Πρόγραμμα -για τις πρώτες απόπειρες των μη κρατικών σταθμούς και την καθιέρωση της «ελεύθερης-ιδιωτικής ραδιοφωνίας» – για το τεχνολογικό/κοινωνικό μέλλον του ραδιοφωνικού μέσου 

Συμμετείχαν ο ιστορικός του ραδιοφώνου Γιώργος Χατζηδάκης, ο ομοτ. Καθηγητής Επικοινωνίας του ΕΚΠΑ και ερευνητής της ιστορίας των ελληνικών ερτζιανών Μανώλης Χαιρετάκης, η επίκουρη καθ. στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου Αγγελική Γαζή, ειδική στις νέες τάσεις του ραδιοφώνου, ο συνθέτης, τ. διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος και τ. ΓΔ της ΕΡΑ Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο δημοσιογράφος θεμάτων ραδιοφώνου και μέλος ο ίδιος πρωτοβουλιών για την Ελεύθερη Ραδιοφωνία Ανδρέας Ρουμελιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Κατά τη διάρκεια του δίωρου αφιερώματος μεταδόθηκαν σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα από την ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας, καθώς και μουσικά κομμάτια που χαρακτήρισαν αυτή την πορεία.

Ερευνα-Παρουσίαση: Πολυδεύκης Παπαδόπουλος