19Μαϊ2019 – Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο – A’ μέρος

Την Κυριακή 19.03.2019 η εκπομπή με το «Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» ήταν δίωρη και αφιερωμένη στο θέμα: Ευρωεκλογές 2019: Πόσο είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης;

Στις δύο ώρες τις εκπομπές αναλύθηκαν τα πολιτικά διακυβεύματα της αναμέτρησης των ευρωπαϊκών εκλογών, αλλά και της γενικότερης συγκυρίας στην οποία βρίσκεται σήμερα Ευρώπη, εξετάστηκαν οι προκλήσεις που παρουσιάζονται ως προς τη γνησιότητα, αλλά και αποτελεσματικότητα της πληροφόρησης/επικοινωνίας σε σχέση με τα ζητήματα της ΕΕ, αλλά αναζητήθηκαν  και οι συγκεκριμένες λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις χώρες μέλη σε καλύτερη ισορροπία και συνεργασία.

Καλεσμένοι του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου ήταν κατά σειρά: ο  Κώστας Τσουτσοπλίδης, Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας του Γραφείου για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής & Οικονομίας στο Τμ. Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικον. Παν. Αθηνών, Επισκέπτης Καθηγητής στο «Κολέγιο της Ευρώπης», Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ και μέλος ΔΣ του European Policy Centre και ο Στέφανος Λουκόπουλος, διευθυντής της ΜΚΟ και της ψηφιακής πλατφόρμας Vouliwatch.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Πολυδεύκης Παπαδόπουλος