21Φεβ2021 – Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο

Οι τελευταίες εξελίξεις με τα εμβόλια από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης -Η ανανέωση της σύστασης του Συμβουλίου για κοινούς κανόνες στην επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών -Οι μονομερείς ενέργειες των χωρών μελών με το κλείσιμο συνόρων, που θέτουν για ακόμη μια φορά σε δοκιμασία μέχρι και το Σέγκεν – Η τύχη του υγειονομικού «διαβατηρίου» -Η συμφωνία των χωρών μελών για κοινές πιστοποιήσεις των γρήγορων τεστ αντιγόνων -Η τηλε-Σύνοδος Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας που είναι αφιερωμένη στο συντονισμό για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Τα παραπάνω ήταν τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο α’ μέρος της εκπομπής, με καλεσμένη τη Μαρία Ψαρά, δημοσιογράφο του Euronews και ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες ελληνικών ΜΜΕ.

Το β’ μέρος αφιερώθηκε στα νέα ρεκόρ που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες με την αξία και συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων. Είναι ένα φαινόμενο που προξενεί ενθουσιασμό σε αρκετούς αλλά και έντονη ανησυχία άλλους που τα θεωρούν μια μεγάλη φούσκα, καθώς η τιμή του bitcoin, του γνωστότερου από τα περίπου 9000 κρυπτονομίσματα, άγγιξε τα 53.000 ανά μονάδα και η κεφαλαιοποίηση του ξεπέρασε το ένα τρις δολ., των δε υπολοίπων όλων τα 750 δις. δολ. Οι νέες πραγματικότητες που δημιουργούν τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία block chain που στηρίζονται, καθώς και οι προοπτικές τους ήταν τα ζητήματα που συζητήθηκαν με προσκεκλημένη την Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου, δημοσιογράφο εξειδικευμένη στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Σύνταξη-παρουσίαση: Πολυδεύκης Παπαδόπουλος