23Ιουλ2021 – Μπλε σαν πορτοκάλι

Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική, χορός, εικαστικά, βιβλίο, κόμικς, αρχαιολογία, φιλοσοφία, αισθητική και ό,τι άλλο μπορεί να είναι τέχνη και πολιτισμός, καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη 5-6 το απόγευμα από το Πρώτο Πρόγραμμα. Μια εκπομπή με εκλεκτούς καλεσμένους, άποψη και επαφή με την επικαιρότητα.
Τηλεφωνικά καλεσμένοι μας είναι οι:
– JESSICA LAMONT, καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Yale, με την οποία θα μιλήσουμε για τη μαγεία στην Αρχαία Ελλάδα. Αφορμή ένα πολύ ενδιαφέρον παλαιότερο εύρημα κατά τις ανασκαφές της Αμερικανικής Σχολής στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας: ένα αγγείο με κατάρες που μέσα είχε τα υπολείμματα ενός κοτόπουλου και ένα καρφί.
– ΔΟΜΝΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, διευθύντρια από ελληνικής πλευράς της ανασκαφής στη Μολυβωτή Ροδόπης, που γίνεται από το Πανεπιστήμιο Princeton και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης.
– ΣΩΚΡΆΤΗΣ ΣΙΝΌΠΟΥΛΟΣ, μουσικός, που θα αυτοσχεδιάσει με την ομάδα του και την Κατερίνα Παπαδοπούλου στο τραγούδι στην επετειακή εκδήλωση «Στο Τείχος της Αγίας Τριάδας – 1821: μνήμες, δάκρυα, χοροί» που διοργανώνεται στις 24 Ιουλίου στο τείχος της Αγίας Τριάδας Μεγάρων από΄την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Η ιδέα και η σκηνοθεσία είναι της Ελπίδας Σκούφαλου.