26Ιουλ2021 – Μπλε σαν πορτοκάλι

Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική, χορός, εικαστικά, βιβλίο, κόμικς, αρχαιολογία, φιλοσοφία, αισθητική και ό,τι άλλο μπορεί να είναι τέχνη και πολιτισμός, καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη 5-6 το απόγευμα από το Πρώτο Πρόγραμμα. Μια εκπομπή με εκλεκτούς καλεσμένους, άποψη και επαφή με την επικαιρότητα.
Τηλεφωνικά καλεσμένοι μας είναι οι:
-ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΖΑΣ, με αφορμή τη σύλληψη & σκηνοθεσία του έργου «Η δημοκρατία του μπακλαβά» που εντάσσεται στον Κύκλο 1821 και ανεβαίνει στον Χώρο Ε της Πειραιώς 260 στις 26, 27, 28 & 29 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2021.
-ΤΑΣΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, , Υπεύθυνος των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, με αφορμή την συνεπιμέλεια με τον ενδυματολόγο & σκηνογράφο Διονύση Φωτόπουλο της έκθεσης ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ «Μορφές του ’21», πρόσφατη δουλειά του καλλιτέχνη που περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, χαρακτικά και σχέδια και παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, έως τις 31 Οκτωβρίου.
-ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΥ, επιμελήτρια της γκαλερί Kourd, με αφορμή την ομαδική έκθεση “As a state of mind” που πραγματοποιείται σε δύο παράλληλες τοποθεσίες – μία στο κέντρο της Αθήνας 12- 30 Ιουλίου και άλλη μία στο νησί των Κυκλάδων Κέα, 17- 25 Ιουλίου.