28 Μαΐου 2020 – Doc on Air

Μια  εκπομπή για το ντοκιμαντέρ και τους δημιουργούς του στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Κάθε Πέμπτη στις 22.00- 23.00

Καλεσμένοι στο στούντιο ο σκηνοθέτης ή οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ,μας μιλούν για την ταινία τους,ενώ ακούγονται  αποσπάσματα της ταινίας και οι μουσικές της.
Η εκπομπή επίσης, θα παρακολουθεί τα Φεστιβάλ και θα δίνει όλα τα νέα για προβολές, αφιερώματα, εργαστήρια και την παραγωγή νέων Ντοκιμαντέρ.

Την Πέμπτη 28 Μαΐου ο σκηνοθέτης Mάρκος Γκαστίν μέλος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μας δίνει όλες τις πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ που απέσπασε το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος», με τίτλο «Τσετσενία / Welcome to Chechnya» σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φρανς (ΗΠΑ) και για το ντοκιμαντέρ «Σπίτι μου / Acasă, My Home», σε σκηνοθεσία Ράντου Τσορνίτουτς (Ρουμανία, Φινλανδία, Γερμανία) που απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής.
Στο δεύτερο μέρος η Δήμητρα Κουζή,δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Καλημέρα, κύριε Φώτη / Good Morning, Mr. Fotis»μας μιλά για το ντοκιμαντέρ της,που απέσπασε το βραβείο Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης.

 

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Nτέπυ Βρεττού