28Σεπ2019 – Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο

Tο Σάββατο 28.9.2019 στο α’ μέρος της εκπομπής με το «Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» αναλύθηκε η κρίση που δημιουργήθηκε για τον τουρισμό διεθνώς και στην Ελλάδα από τη χρεοκοπία της Thomas Cook Εξετάστηκε, επίσης, το κατά πόσον η κατιούσα πορεία του βρετανικού κολοσσού ήταν ενδεικτική για τις αλλαγές που έχουν υπάρξει στο μοντέλο και το προϊόν του μαζικού τουρισμού. Καλεσμένος ήταν ο καθηγητής Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Πάρις Τσάρτας.

Στο β’ μέρος, με τη συμμετοχή του Δημήτρη Καιρίδη, βουλευτή και καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ακτινογραφήθηκε η κρίση που ξέσπασε στις ΗΠΑ με την ανάμειξη Τραμπ στην Ουκρανία και τη διαδικασία επίσημης έρευνας από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με το ερώτημα της παραπομπής του Αμερικανού προέδρου σε δίκη για τυχόν καθαίρεση από το αξίωμά ταυ.

Επίσης, σε παρέμβασή της η Ιβάνα Τζόρτζεβιτς αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Γερμανικού Κοινοβουλίου για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη Β.Μακεδονία και την Αλβανία υπό προϋποθέσεις.

Παρουσίαση-Οργάνωση: Πολυδεύκης Παπαδόπουλος