29Ιουλ2021 – Μπλε σαν πορτοκάλι

Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική, χορός, εικαστικά, βιβλίο, κόμικς, αρχαιολογία, φιλοσοφία, αισθητική και ό,τι άλλο μπορεί να είναι τέχνη και πολιτισμός, καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη 5-6 το απόγευμα από το Πρώτο Πρόγραμμα. Μια εκπομπή με εκλεκτούς καλεσμένους, άποψη και επαφή με την επικαιρότητα.
Τηλεφωνικά καλεσμένοι μας είναι οι:
-ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Προϊστάμενος του Τμήματος Εκθέσεων του Ιδρύματος της Βουλής και επιμελητής της έκθεσης «Βουλή των Ελλήνων -Οι σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών» που εγκαινιάζεται το Σάββατο 31 Ιουλίου στο Κυριακοπούλειο-Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας.
-ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΜΠΙΡΗ, σκηνοθέτης & ηθοποιός, με αφορμή την σκηνοθεσία της παράστασης «Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη: Ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ», που παρουσιάζεται από τις 9/7 έως την 1/8 στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόλου 5 στην Πλάκα.
-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ, που προσκαλεί δύο βιμπραφωνίστες της Ελληνικής μουσικής διασποράς, τον Χρήστο Ραφαηλίδη από την Νέα Υόρκη και την Εύη Φιλλίπου από το Βερολίνο & μαζί με τον Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη στα τύμπανα αλλά και τον CarlosMenendez από την Matanza της Κούβας, θα παρουσιάσουν ένα σύνολο από πρωτότυπες συνθέσεις για δύο βιμπράφωνα και κρουστά, με γενικό τίτλο «Étoilerouge», στο 7ο ElaiΩnas Festival με τίτλο «Επιστροφή και ίαση», στις 29 Ιουλίου, στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ στο Βοτανικό.