02Αυγ2021 – Μπλε σαν πορτοκάλι

Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική, χορός, εικαστικά, βιβλίο, κόμικς, αρχαιολογία, φιλοσοφία, αισθητική και ό,τι άλλο μπορεί να είναι τέχνη και πολιτισμός, καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη 5-6 το απόγευμα από το Πρώτο Πρόγραμμα. Μια εκπομπή με εκλεκτούς καλεσμένους, άποψη και επαφή με την επικαιρότητα.
Τηλεφωνικά καλεσμένοι μας είναι οι:
-ΣΑΝΤΥ ΣΙΒΡΗ, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Ρουμανίας «ΝΟΣΤΟΣ», με αφορμή την έκθεση στο Βουκουρέστι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο
«Προσωπικότητες Ελλήνων που έπαιξαν ρόλο στην ιστορία των Ρουμάνων από την αρχαιότητα έως και σήμερα».
– ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ, με αφορμή την ιδέα, χορογραφία & σκηνική εγκατάσταση στην παράσταση «ΡΙΖΩΜΑ [Ρέκβιεμ για τον μη-τόπο]», που θα παρουσιαστεί στη Ρωμαϊκή Αγορά, στον αρχαιολογικό χώρο Δελφών, στις 4 και 5 Αυγούστου, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
-ΔΡ. ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΧΟΣ, Ιστορικός του Ελληνικού τουρισμού και εμπειρογνώμων σε θέματα τουριστικής πολιτικής, με αφορμή τη συζήτηση «Το πολύπλοκο φαινόμενο του ελληνικού τουρισμού», που παρουσιάζεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς(ΠΙΟΠ) στο πλαίσιο σειράς σύντομων συζητήσεων (podcasts) για την «Ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα»