Ποιό οικολογικό μέλλον για τον Πλανήτη και την Ελλάδα

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5/6/16 , το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης παρουσίασε ένα ειδικό αφιέρωμα για το οικολογικό μέλλον του πλανήτη και της χώρας.

Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ενεργειακό μοντέλο που ακολουθούμε, η κλιματική αλλαγή και η εφαρμογή των αποφάσεων του Παρισιού, η κατάσταση της βιοποικιλότητας παγκοσμίως και στη χώρα μας, οι εξελίξεις στη γεωργία και η ποιότητα της διατροφής μας, το πως συνδυάζεται η προστασία του περιβάλλοντος με την οικονομική ανάπτυξη είναι τα βασικά ζητήματα που αναπτύσσονται στο αφιέρωμα.

Στην εκπομπή μιλούν κατά σειρά ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος θεμάτων Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Greenpeace, ο Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός και καθ. Φυσικής της Ατμόσφαιρας, η Ιόλη Χριστοπούλου,υπεύθυνη Πολιτικής για το Φυσικό Περιβάλλον της WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση και η δρ. Χαρίκλεια Μινώτου, γεωπόνος και περιβαλλοντολόγος, Πρόεδρος του Μεσογειακού Τμήματος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας βιοκαλλιεργητών.