01Δεκ2016 Γιώργος Χατζηνίκος: Ο Συγγραφέας

Hatz12                                                                             

Γιώργος Χατζηνίκος: ένας χρόνος απουσίας

4η Εκπομπή 

Πέμπτη 01-12-16  10.00-12.00

Γιώργος Χατζηνίκος: Ο Συγγραφέας


Η εκπομπή θα επικεντρωθεί στην ιδιότητα του Χατζηνίκου ως συγγραφέα και ομιλητή. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον ίδιο να μιλά σχετικά με τα σεμινάριά του «Έννοια και Καταβολές της Μουσικής Ερμηνείας» καθώς και να διηγείται στιγμιότυπα από την επαφή του με τον Δημήτρη Μητρόπουλο και τον Carl Orff. Θα διαβαστούν αποσπάσματα από συνεντεύξεις του και από βιβλία του.

Παρουσίαση : Διονύσης Μαλλούχος

 

Το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη του διεθνούς φήμης πιανίστα, μαέστρου, συγγραφέα και δάσκαλου Γιώργου Χατζηνίκου (3 Μαΐου 1923 – 29 Νοεμβρίου 2015), ένα χρόνο μετά τον θάνατό του, με 11 εκπομπές για τη ζωή και το έργο του, που θα μεταδοθούν από τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει και ηχογραφήσεις που ο Γιώργος Χατζηνίκος έκανε από τη δεκαετία του 1950 και μετά, ως πιανίστας, ως σολίστ σε σύμπραξη με ορχήστρες και ως μαέστρος.
Για τον σπουδαίο αυτό Έλληνα μιλούν (ηχογραφημένοι ή με σημειώματά τους, ειδικά για το συγκεκριμένο ραδιοφωνικό αφιέρωμα) πολλοί -σήμερα επαγγελματίες- μουσικοί, που μαθήτευσαν δίπλα του από τα χρόνια που δίδασκε στην Αγγλία μέχρι και τα τελευταία του στην Ελλάδα, αλλά και καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του.
Τον συντονισμό, την οργάνωση και την επιμέλεια του αφιερώματος, καθώς και την επιλογή των περισσότερων ηχογραφήσεων έκανε ο πιανίστας και μουσικός ερευνητής Χρήστος Μαρίνος, από τους πιο κοντινούς μαθητές και πολλά χρόνια βοηθός του Γιώργου Χατζηνίκου.