04Δεκ2016 Ο Γιώργος Χατζηνίκος ως σολίστ σε 4 κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα ( αρχείο )

Hatz12                                                                       

Γιώργος Χατζηνίκος: ένας χρόνος απουσίας

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 20:00-22:00.

Εκπομπή 11η 
11η και τελευταία εκπομπή του αφιερώματος του Τρίτου γύρω από τη ζωή και το έργο του Γιώργου Χατζηνίκου (1923-2015), έναν χρόνο μετά τον θάνατό του.
Ο Γιώργος Χατζηνίκος ως σολίστ σε 4 κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα. 4 ιστορικές και σπάνιες ηχογραφήσεις, συμπεριλαμβανομένης και μίας πρώτης παγκόσμιας.
Μεταξύ των διακεκριμένων μαέστρων ο Sir John Barbirolli και ο δικός μας Δημήτρης Χωραφάς.

 

Το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη του διεθνούς φήμης πιανίστα, μαέστρου, συγγραφέα και δάσκαλου Γιώργου Χατζηνίκου (3 Μαΐου 1923 – 29 Νοεμβρίου 2015), ένα χρόνο μετά τον θάνατό του, με 11 εκπομπές για τη ζωή και το έργο του, που θα μεταδοθούν από τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει και ηχογραφήσεις που ο Γιώργος Χατζηνίκος έκανε από τη δεκαετία του 1950 και μετά, ως πιανίστας, ως σολίστ σε σύμπραξη με ορχήστρες και ως μαέστρος.
Για τον σπουδαίο αυτό Έλληνα μιλούν (ηχογραφημένοι ή με σημειώματά τους, ειδικά για το συγκεκριμένο ραδιοφωνικό αφιέρωμα) πολλοί -σήμερα επαγγελματίες- μουσικοί, που μαθήτευσαν δίπλα του από τα χρόνια που δίδασκε στην Αγγλία μέχρι και τα τελευταία του στην Ελλάδα, αλλά και καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του.
Τον συντονισμό, την οργάνωση και την επιμέλεια του αφιερώματος, καθώς και την επιλογή των περισσότερων ηχογραφήσεων έκανε ο πιανίστας και μουσικός ερευνητής Χρήστος Μαρίνος, από τους πιο κοντινούς μαθητές και πολλά χρόνια βοηθός του Γιώργου Χατζηνίκου.