ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΥΧΝΙΝΗ
Δευτέρα 05-07-21, ώρα 13.00-14.00
παραγωγή-παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου /Christos Papageorgiou
Ο Νίκος Ξανθούλης καλεσμένος στο στούντιο, παρουσιάζει τη τελευταία του ηχογραφημένη συλλογή συνθέσεων.

Ο κορυφαίος τρομπετίστας πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα μια συνταρακτική μουσική αποκάλυψη για τον τρόπο που μπορούσε να ακούγεται η αρχαία ελληνική λύρα που πλέον δεν είναι και τόσο «αρχαία». Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνθέτει μια σειρά από πανέμορφα έργα.
Τίτλος του Project: «Αρχαίες Μελωδίες φτιάχνουν νέες μουσικές»

Ο Νίκος Ξανθούλης, ο μουσικός και συνθέτης που αναγνωρίζεται διεθνώς ότι αναβίωσε την τεχνική της αρχαίας λύρας, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα το οποίο βασίζεται στα πρωτότυπα αρχαία μουσικά έργα που διασώθηκαν μέχρι τις ημέρες μας αλλά και σε δικές του συνθέσεις. Το συγκρότημα «Χρυσέα Φόρμιγξ» με τους Θεοδώρα Μπάκα, τραγούδι, Ζήσιμο Σουλκούκη, βιολί, Μιχάλη Πορφύρη, τσέλο και Νίκο Ξανθούλη, αρχαία λύρα συμπράττει με την Χορωδία της ΕΡΤ σε διεύθυνση του Νίκου Βασιλείου. Η ηχογράφηση γίνεται για το τρίτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου και με μελλοντικό στόχο να ταξιδέψει σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών.

05Ιουλίου2021 ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΥΧΝΙΝΗ Ο Νίκος Ξανθούλης καλεσμένος στο στούντιο, παρουσιάζει τη τελευταία του ηχογραφημένη συλλογή συνθέσεων Παραγωγή-παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου (AUDIO)

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |