08Απρ2019 «Συναυλίες στο Τρίτο» Μουσικοί πίνακες – Ερμηνεύει η διακεκριμένη φλαουτίστα Gerlinde Sitte -παρουσία κοινού Studio E

9η εκδήλωση του κύκλου «Συναυλίες στο Τρίτο» για την περίοδο 2018-19, στο στούντιο Αντώνης Κοντογεωργίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με παρουσία κοινού (ελεύθερη είσοδος), σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση (webradio.ert.gr/trito), τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 7 το απόγευμα.
ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ:
Μια παλέτα γεμάτη μουσική με έργα για σόλο φλάουτο των G.Ph.Telemann, C.Ph.E.Bach, S.Karg-Elert, K.Fukushima, K.H.Stahmer, P.O.Ferroud.

Ερμηνεύει η διακεκριμένη φλαουτίστα Gerlinde Sitte.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
-G.Ph.Telemann (1681-1767): Φαντασία για σόλο φλάουτο αρ. 2, σε λα ελάσσονα ( Από τις 12 Φαντασίες για σόλο φλάουτο).
Τα μέρη
Grave – Vivace – Adagio – Allegro

-C.Ph.E. Bach (1714-1788) :Σονάτα σε λα ελάσσονα
Τα μέρη
Poco adagio – Allegro – Allegro

-S.Karg-Elert (1877-1933):Σονάτα σε φα δίεση ελάσσονα, έργο 140

-K.Fukushima ( 1930, – ) Mei (1962)

-K.H.Stahmer (1941,- ) Aristofaniada (1978/79 Patmos)

-P.O.Ferroud (1900-1936):Trois Pieces pour flute
Τα μέρη
Bergere captive – Jade – Toan-Yan

Ηχοληψία: Κώστας Γιαννακόπουλος
Παρουσίαση: Άννα Σακαλή/ Anna Sakali

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται κράτηση θέσης με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση trito@ert.gr.

GERLINDE SITTE
Γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ ( Αυστρία ) και μεγάλωσε στη Χαϊδελβέργη και στο Φράϊμπουργκ ( Γερμανία)
Σπούδασε Μουσικολογία και Ιστορία Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Freiburg.
Από το 1977-1982 σπούδασε φλάουτο στην Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst στη Στουτγκάρδη με τον Καθηγητή Klaus SCHOCHOW και την τότε βοηθό του Καθηγήτρια Guelsen TATU και ταυτοχρόνως με τον Καθηγητή Aurele NICOLET.
Κατά την διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε διεθνές Master Class.
Μετά το δίπλωμά της και εως τώρα ασχολήθηκε εντατικά με διάφορες σωματικές τεχνικές – όπως Αυτοϋποβολή με Εκπαίδευση του J.H.Schultz, Τεχνική του F.M.Alexander, TAKETINA του R.Flatischler καθώς και διάφορες τεχνικές αναπνοής (της Yoga, John Selby, και τελευταία Ter-lu-sol-logie του E.Wilk) με σκοπό να συνδυάσει καλή τεχνική με περισσότερη εκφραστικότητα στο παίξιμο.
Από το 1994-1996 οργάνωσε και δίδαξε σε 3 σεμινάρια για Μουσική Δωματίου και Τεχνική του F.M.Alexander μαζί με την Καθηγήτρια A.Fortwaengler στο Ξηροπήγαδο της Κυνουρίας
Από το 1996 ζεί μόνιμα στην Αργολίδα και διδάσκει από το 1999 στο Δημοτικό Ωδείο Κ.Νόνης» στο Ναύπλιο.
Συμμετείχε και συμμετέχει ως φλαουτίστα σε πολλά ρεσιτάλ σόλο και μουσικής δωματίου με διάφορα όργανα και σχήματα στη Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ισπανία και Ελλάδα.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ!

08Απρ2019 «Συναυλίες στο Τρίτο» Μουσικοί πίνακες – Ερμηνεύει η διακεκριμένη φλαουτίστα Gerlinde Sitte -παρουσία κοινού Studio E