09Δεκ2019 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ   ΣΤΟ  ΤΡΙΤΟ-  Live  συναυλία  στο Studio “ Αντώνης Κοντογεωργίου”  της  ΕΡΑ             Απευθείας  ραδιοφωνική  και διαδικτυακή  μετάδοση     ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΕΡΓΟΥ «ΠΛΑΝΟ» ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΕΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ   ΣΤΟ  ΤΡΙΤΟ Live  συναυλία  στο Studio “ Αντώνης Κοντογεωργίου”  της  ΕΡΑ Απευθείας  ραδιοφωνική  και διαδικτυακή  μετάδοση

Δευτέρα  9 Δεκεμβρίου  2019,  ώρα 19:00-20:30

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΕΡΓΟΥ «ΠΛΑΝΟ» ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΕΟΠΟΥΛΟΥ                                                  

Στο  πλαίσιο  του  κύκλου « Συναυλίες  στο Τρίτο», το  Τρίτο  Πρόγραμμα, τη  Δευτέρα  9 Δεκεμβρίου  2019 και ώρα 19:00  στο Studio “ Αντώνης Κοντογεωργίου» της  ΕΡΑ, θα παρουσιάσει το νέο Solo Album & Soundtrack της βραβευμένης συνθέτιδος  Άννας Στερεοπούλου, που φέρει τον  τίτλο «PLANO» με παρουσία κοινού και σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδυκτιακή μετάδοση.

Πρόκειται για μια  ηλεκτρο-ακουστική συναυλία, με αναφορές σε προηγούμενα συνθετικά και ποιητικά της έργα, και εμπνευσμένη από την Μουσική Κινηματογράφου, το Θέατρο στο Ραδιόφωνο, και την Ακουσματική Μουσική.

Το Μουσικό Album / AV ArtWork, με τίτλο «PLANO», που βασίζεται στην ηχητική σύνθεση «X» της Άννας Στερεοπούλου, παρουσιάζεται στην τρέχουσα και πλέον εξελιγμένη του μορφή, και εστιάζει στην επανενεργοποίηση των Αισθήσεων, προσφέροντας ένα καλλιτεχνικό υπναγωγικό μέσο, που δημιουργεί την αίσθηση ενός ευρύτερου Κόσμου, από αυτόν στον οποίο συνήθως εστιάζουμε.

Η Οπτικο-Ακουστική μορφή του PLANO,  προβλήθηκε σε Παγκόσμια Πρεμιέρα  στο 5ο NEZ International Film Festival, στην Καλκούτα της Ινδίας στις 29/9/2019, όπου απέσπασε το Βραβείο ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΒΙΝΤΕΟ (BEST MUSIC VIDEO Award), ενώ η Ελληνική του Πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2019 στο Σινέ «Μακεδονικόν», στο πλαίσιο του 60ού  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχε στις ενότητες >>Film Forward και Agora.

Ειδικευόμενη στον χώρο της Μουσικής Σύνθεσης για Κινηματογράφο, η Άννα Στερεοπούλου εισάγει μια διαφορετική φόρμα ζωντανών παρουσιάσεων που περιγράφει ως Κυματικό Περιβάλλον© και την οποία προωθεί μέσω του πιο πρόσφατου, διεπιστημονικού χαρακτήρα, έργου της, με τίτλο «SYN», η 2η Φάση του οποίου  τελεί Υπό την Αιγίδα του Ε.Ο.Τ. για το 2019 και εμπνέεται από την εν εξελίξει Καλλιτεχνική & Επιστημονική της έρευνα από το 2009 εως σήμερα.

 

Ηχοληψία: Νίκος Θεοδωρακόπουλος, Βασίλης Χανιώτης

Παρουσίαση – Απαγγελίες : Πανταζής Τσάρας

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : trito@ert.gr       

Η  Ελληνική  Ραδιοφωνία  στηρίζει συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία  σε καταξιωμένους  σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με την φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των  Μουσικών  Συνόλων  της  ΕΡΤ.

 

 

 

09Δεκ2019 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ   ΣΤΟ  ΤΡΙΤΟ-  Live  συναυλία  στο Studio “ Αντώνης Κοντογεωργίου”  της  ΕΡΑ            Απευθείας  ραδιοφωνική  και διαδικτυακή  μετάδοση    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΕΡΓΟΥ «ΠΛΑΝΟ» ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΕΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |