09Μαρ2020 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ Mουσικά σταυροδρόμια από το σύνολο Sόlastas – Απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση, ώρα 19:00

Φίλες και φίλοι του Τρίτου, σας ενημερώνουμε ότι λόγω εκτάκτων μέτρων για την προστασία του κορονοϊού η συναυλία του Τρίτου την Δευτέρα 9 Μαρτίου θα μεταδοθεί απευθείας και διαδικτυακά (webradio.ert.gr/trito), χωρίς την παρουσία κοινού.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ
Απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, ώρα 19:00
Mουσικά σταυροδρόμια από το σύνολο Sόlastas.

Tο Τρίτο Πρόγραμμα στο πλαίσιο του κύκλου « Συναυλίες στο Τρίτο», τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:00 στο Studio            «Αντώνης Κοντογεωργίου» της ΕΡΑ, παρουσιάζει το μουσικό σύνολο Sόlastas. Μια συναρπαστική εξερεύνηση σε μουσικά σταυροδρόμια , εκεί όπου η παραδοσιακή μουσική συναντά την ηλεκτροακουστική, αλλά και μέσω του αυτοσχεδιασμού.
Τραγούδια και σκοποί   από τον Βορρά (Ιρλανδία, Σκωτία, Σουηδία, Λαπωνία, Νορβηγία), αλλά και από τα Απαλλάχια Όρη, Ελλάδα, Βουλγαρία, Αφγανιστάν Καταλανία και Πορτογαλία.

Το όνομα Sόlastas σημαίνει «φωτισμένος» στα Σκωτσέζικα Γαέλικα.
Οι Sòlastas παίζουν world music, κυρίως τραγούδια στην αγγλική και γαέλικη γλώσσα από Ιρλανδία, Σκωτία, αλλά και σαμανικούς σκοπούς από τη Λαπωνία, παραδοσιακή μουσική από τη Σουηδία, τα Απαλάχια Όρη, τη γυναικεία παράδοση του Χεράτ (Καμπούλ), το Αφγανιστάν, την Ελλάδα, τη θρησκευτική μεσαιωνική παράδοση της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Καταλονίας, καθώς και τη μουσική των Βαλκανίων σε δικές τους ενορχηστρώσεις βασισμένες στο ύφος του κάθε είδους.

Η μπάντα ξεκίνησε ως ντουέτο το 2011 με το όνομα «Labrini Gioti & George Tsimbouksis Project», μέχρι το 2013 που ενώθηκαν με τον Αντώνη Πανταζή και ξεκίνησαν τους αυτοσχεδιασμούς & τα live με ηλεκτροακουστικό ήχο πάνω σε παραδοσιακές μουσικές που ήδη έπαιζαν.

Aπό το 2014, είναι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής. Αποτελείται από τους μουσικούς:
Λαμπρινή Γιώτη, φωνή | πιάνο |νικελχάρπα | shrutti | σαμάνικο τύμπανο
Γιώργος Τσιμπουξής, μπουζούκι | κιθάρα | μαντόλα
Αντώνης Πανταζής , Ιρλανδικό μαντολίνο
Χάρης Κελλάρης , μπάσο | soundscapes
Ορέστης Γαργουλάκης, φλάουτο |φλογέρες

Ηχοληψία: Κώστας Γιαννακόπουλος

Παρουσίαση:  Κάτια Μάντζαρη 

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με την φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

09Μαρ2020 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ Mουσικά σταυροδρόμια από το σύνολο Sόlastas – Απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση, ώρα 19:00