Τα Μήλα των Εσπερίδων παρουσιάζουν τον κύκλο «Και εκ γυναικός τα Κρείττω» με έργα γυναικών που γράφουν ή ερμηνεύουν μουσική και συνθέσεις εμπνευσμένες από τις γυναίκες. Μερικές φορές επίσης, την αφορμή για εκπομπή δίνει ένα βιβλίο ή μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα.
Σάββατο 10/7/2021, στις 11.00 το πρωί
Μια συζήτηση με τη Λιλή Αλιβιζάτου με αφορμή το βιβλίο της «Ιχνογραφίες» (Αθήνα 2011). Η Λιλή Αλιβιζάτου γεννήθηκε στην Πόλη και ήρθε μικρό κοριτσάκι με την οικογένειά της στην Αθήνα λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Κόρη του Μιχαήλ Θεοτοκά που διετέλεσε σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Διάσκεψη της Λωζάννης, αδελφή του λογοτέχνη και σημαντικού διανοητή της γενιάς του 30 Γιώργου Θεοτοκά, μαθήτρια του ζωγράφου Γιώργου Γουναρόπουλου, σύζυγος του σπουδαίου γιατρού Κώστα Αλιβιζάτου, μητέρα του διαπρεπούς συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, φίλη των Σικελιανών και άλλων πνευματικών ανθρώπων της εποχής της, αφηγείται σημαντικές κυρίως μουσικές στιγμές όπως η ίδια τις έζησε και μας ανοίγει ένα παράθυρο, στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.
Παραγωγή-παρουσίαση: Τζουλιέττα Καρόρη
Ηχοληψία: Μάκης Γίγας, Κατερίνα Λιοντή, Αλέξανδρος Κασελάκης

 

 

10Ιουλίου2021 Τα Μήλα των Εσπερίδων, παρουσιάζουν τον κύκλο «Kαι εκ γυναικός τα κρείττω!» Μια συζήτηση με τη Λιλή Αλιβιζάτου με αφορμή το βιβλίο της «Ιχνογραφίες» (Αθήνα 2011). (AUDIO)