12Νοε2021 ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ … Η Στέλλα Νικολαΐδη παρουσιάζει το όμποε Παραγωγή-Παρουσίαση: Νίκος Ξανθούλης (Audio)

ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ …
Παρασκευή 12-11-21 , ώρα 14.00-15.00
Παραγωγή-Παρουσίαση: Νίκος Ξανθούλης / Nikos Xanthoulis
Καλεσμένη της σημερινής εκπομπής η ομποΐστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Στέλλα Νικολαΐδη.
Η Στέλλα Νικολαΐδη γεννήθηκε στη Λάρισα. Ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδών στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. συνέχισε τις μουσικές σπουδές στην Ακαδημία της Κολωνίας στην τάξη του Prof. Christian Schneider και στην Ακαδημία του Ντέτμολντ στην τάξη του Prof. Jozsef Kiss, αποκτώντας με άριστα τους τίτλους Bachelor και Master στο Όμποε. Επίσης σπούδασε Μπαρόκ Όμποε στην Ακαδημία του Έσσεν με καθηγητή τον Prof. Michael Niesemann.
Έχει εργαστεί στις συμφωνικές ορχήστρες Bergische Symphoniker και Bochumer Symphoniker. Επίσης συνέπραξε με διεθνούς φήμης σύνολα, όπως την Όπερα της Κολωνίας Gürzenich Orchester Köln , το σύνολο σύγχρονης μουσικής Ensemble Musik Fabrik κ.α. Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών κ.α.
Είναι σταθερή συνεργάτης της Καμεράτα-Armonia Atenea, ενώ στο παρελθόν κατείχε τη θέση της Α’κορυφαιας στη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.
Από το 2019 κατέχει τη θέση της Β’κορυφαίας στο Αγγλικό Κόρνο και το Όμποε στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Τρίτο Πρόγραμμα 90,9/www.trito.gr