12Οκτ2020 «Όλα τα Πρωινά του Τρίτου» Αφιέρωμα στη μουσική του άγγλου συνθέτη Ralph Vaughan Williams & στη φωνητική τέχνη του μεγάλου τενόρου Luciano Pavarotti Παραγωγή – παρουσίαση: Διονύσης Μαλλούχος (Audio)

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020. Καλημέρα και καλή εβδομάδα απο Όλα τα Πρωινά του Τρίτου σε απευθείας μετάδοση!

Στο β’ μέρος τους (10.00 π.μ. – 12.00, Διονύσης Μαλλούχος στο μικρόφωνο και τις μουσικές επιλογές) αφιέρωμα στη φωνητική τέχνη του μεγάλου τενόρου Luciano Pavarotti που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1935 (πέθανε 6 Σεπτεμβρίου του 2007) με ζευγάρια από τραγούδι και άρια: Caruso – Nessun dorma, O Sole mio – La donne e mobile, Volare – E lucevan le stelle, Mattinata – Di quella pira, La danza – Tra voi belle, Torna a Surriento – Una furtiva lagrima.

Η εκπομπή ξεκινά με αφιέρωμα στη μουσική του άγγλου συνθέτη Ralph Vaughan Williams που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1872 με Φαντασία πάνω στη μελωδία Greensleeves, The lark ascending και 1ο μέρος από 1η Συμφωνία (A Sea Symphony, έργο του που πρωτοπαρουσιάστηκε στα 38α γενέθλιά του συνθέτη, σαν σήμερα το 1910).

Επίσης ακούγονται η Εισαγωγή απο την όπερα Oberon του C.M.von Weber με Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και Arthur Nikisch (o σπουδαίος ούγγρος μαέστρος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1855) σε ιστορική ηχογράφηση του 1914, το 3ο μέρος από την ημιτελή 10η Συμφωνία του G. Mahler που πρωτοπαρουσιάστηκε σαν σήμερα το 1924 και το έργο 42 για πιάνο του Sergei Rachmaninov με τίτλο Παραλλαγές σε ένα θέμα του Corelli, που επίσης έκανε πρεμιέρα σαν σήμερα το 1931 στο Montreal.

Tον ήχο σήμερα φροντίζει ο Κωνσταντίνος Λούβαρης

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και κατά τόπους συχνότητες.