14Απρ2021 INTERCITY  JUN MIYAKE : KΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ   Κείμενα -παραγωγή-παρουσίαση: Θάνος Φουργιώτης, ώρα 23.00-24.00

NTERCITY
Τετάρτη 14.04.21 23.00-24.00
κείμενα-παραγωγή-παρουσίαση: Θάνος Φουργιώτης/ Athanassios Fourgiotis
JUN MIYAKE : KΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ
Κατάγεται από την Ιαπωνία αλλά γυρίζει τον κόσμο ζητώντας να συναντήσει μουσικούς, για να δουλέψει μαζί τους ή ‘’να τους κλέψει ‘’ όπως λέει και ο ίδιος.
JUN MIYAKE. Με άλλα λόγια, ο συνθέτης του The Here and After και βεβαίως του Lilies of the Valley . Αυτός που ονομάζει ένα από τα άλμπουμ του, που κυκλοφόρησε το 2008, «STOLEN FROM STRANGERS» . Μεταβάλλοντας τη σχέση του (και τη σχέση μας) με τον τόπο , τον χρόνο, αλλά και τον τρόπο ν’ ακούμε μουσική.
Το Ιntercity αφιερώνεται εξ ολοκλήρου αυτή την εβδομάδα στις περιπλανήσεις του Jun Miyake όπως καταγράφηκαν σε αυτή τη δουλειά που μοιάζει με road movie αφού οι συνεργάτες του Ιάπωνα συνθέτη έρχονται από ολόκληρο το κόσμο ή πηγαίνει ο ίδιος να τους συναντήσει.
Στο Παρίσι τον Rene Aubry (τους βρίσκουμε και τους δυο στην μουσική της ταινίας του Wim Wenders ‘ Pina’ ) , στην Βραζιλία τον Vinicius Cantuaria, στην Αμερική τον Arto Lindsay , τη Lisa Papineau , στην Ευρώπη την Pina Bausch, τις Βουλγάρικες φωνές , τον Sanseverino, τον Arthur H, στην Ιαπωνία τον Satoshi Murakawa κ.α.
Με αυτούς τους συνεργάτες ο Τζουν Μιγιάκε έχει δημιουργήσει έναν πραγματικά μοναδικό «άλλο» κόσμο ανάμεσα στη μουσική και το φαντασιακό. Όποιος μπει για πρώτη φορά εθίζεται. Σ’ αυτόν τον δημιουργικό εθισμό, σας προσκαλεί η διαδρομή του Ιntercity αυτής της Τετάρτης 14 Απριλίου 2021, από το Τρίτο Πρόγραμμα, στις 11.00 το βράδυ .
Διαδικτυακά: webradio.ert.gr/trito

14Απρ2021 INTERCITY JUN MIYAKE : KΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ Κείμενα -παραγωγή-παρουσίαση: Θάνος Φουργιώτης, ώρα 23.00-24.00