14Φεβ2020 Tο Τρίτο Πρόγραμμα μεταδίδει σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση τον νέο κύκλο συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή με τίτλο Jazz στο Μουσείο.

ΚΥΚΛΟΣ  ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ  ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Β&Ε.ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ   ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ  ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ  ΤΡΙΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ                         

Tο Τρίτο Πρόγραμμα μεταδίδει σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση τον νέο κύκλο συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή με τίτλο Jazz στο Μουσείο.

Συγκεκριμένα  παρουσιάζεται  μια  ενότητα μουσικών παραστάσεων  με τίτλο Jazz στο Μουσείο, μία σειρά συναυλιών-αφιέρωμα σε εμβληματικές μορφές της τζαζ που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και επηρέασαν την εξέλιξη του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο. Μία φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο Μουσείο οδηγώντας μας  σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.

Στον δεύτερο κύκλο της σειράς, σπουδαίοι τζαζίστες, μπάντες και σχήματα με διεθνή αναγνώριση παρουσιάζουν διαχρονικές συνθέσεις και μελωδίες για τον κινηματογράφο, από τους Cole Porter και George Gershwin έως τους Michel Legrand, Nino Rota και Ennio Morricone.

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην πρώτη συναυλία του δεύτερου κύκλου, αναδεικνύεται  η μουσική όψη του έρωτα με κομμάτια από θεατρικά έργα και κινηματογραφικές ταινίες των δεκαετιών 1920-1940 των κορυφαίων Αμερικανών συνθετών George Gershwin και Cole Porter,   από το τρίο του Παντελή Μπενετάτου.

Ο Παντελής Μπενετάτος ασχολείται με την τζαζ μουσική τα τελευταία 22 χρόνια. Έχει παίξει πλάι σε διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς, ανάμεσά τους οι Γιώργος Τρανταλλίδης, Γιώργος Φιλλιπίδης, Γιώργος Φακανάς, Βασίλης Ρακόπουλος, Ralph Peterson, Bobby Watson, Chuck Berry, Trilok Gurtu, David Lynch, Jimmy Cobb, Miles Griffin, Tony Remy.

Συντελεστές:                                                                                                                  

Παντελής Μπενετάτος, πιάνο
Σπύρος Παναγιωτόπουλος, τύμπανα
Περικλής Τριβόλης, κοντραμπάσο

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας
Εκτέλεση παραγωγής: Well art live

Ηχοληψία: Μάκης  Γίγας

Παρουσίαση: Πανταζής Τσάρας

Παρασκευή 14/02  ωρα  20.30
Αμφιθέατρο, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

 

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ  ΘΑ  ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 90,9 ΚΑΙ 95,6 FM ΚΑΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ webradio.ert.gr/trito/

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ:

14/02: Pantelis Benetatos Trio
Love songs – Αφιέρωμα στους George Gershwin & Cole Porter

13/03: Dimitris Kalantzis Quartet – Αφιέρωμα στον Michel Legrand

24/04: Spyros Manesis & Spiral Trio- Αφιέρωμα στον Nino Rota

15/05: Σταύρος Λάντσιας Quartet – Αφιέρωμα στον Ennio Morricone 

 

 

 

 

 

 

 

 

14Φεβ2020 Tο Τρίτο Πρόγραμμα μεταδίδει σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση τον νέο κύκλο συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή με τίτλο Jazz στο Μουσείο.

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |