14Οκτ2020 «Παράθυρο στον κόσμο» Το βασίλειό μου για μια κάψουλα! Επιμέλεια- παρουσίαση: Τζουλιέττα Καρόρη – Διονύσης Μαλλούχος

Το βασίλειό μου για μια κάψουλα!

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 και «Παράθυρο στον Κόσμο» (10.00 π.μ. – 12.00), στο πλαίσιο της πρωινής ζώνης «Όλα τα Πρωινά του Τρίτου».
Σε απευθείας μετάδοση,  
η Τζουλιέττα Καρόρη και ο Διονύσης Μαλλούχος.

Το Lincoln Center στη Ν. Υόρκη προτείνει μια διαφορετική εμπειρία ακρόασης στους εξωτερικούς του χώρους, μέσα σε μια κάψουλα για δύο, με καρέκλα ή κουβερτούλα!
Σαν σήμερα πριν 90 χρόνια πρωτοπαρουσιάστηκε στη Ν. Υόρκη το μιούζικαλ των αδελφών George και Ira Gershwin «Girl Crazy» και ακούστηκαν οι επιτυχίες Embraceable you και I’ve got rhythm.
Ο σπουδαίος Αμερικανός μαέστρος συνθέτης και πιανίστας Leonard Bernstein πέθανε σαν σήμερα το 1990
Πρεμιέρα σήμερα της όπερας Μαντάμα Μπατερφλάι του G. Puccini στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Λόγω μέτρων για πανδημία του κορονοϊού Covid-19, η όπερα θα παρουσιαστεί στην ενορχήστρωση του Έττορε Πανίτσα για περιορισμένη ορχήστρα
και με με 30% πληρότητα, δηλαδή 420 θέσεις από το σύνολο των 1.400.
Ιδέες από τον Classic FM για διαδικτυακά ραντεβού με τους φίλους μας που βρίσκονται μακρυά: Ακούστε μαζί μια οn line συναυλία, ή απολαύστε μια όπερα. ‘Η μοιραστείτε διαδικτυακά ένα ποτήρι κρασί και πάρτε μέρος σε ένα εύκολο ή πιο δύσκολο μουσικό κουίζ.
L’ Amour de loin (Εκ του μακρόθεν Αγάπη) σύνθεση της σύγχρονής μας δημιουργού εκ Φινλανδίας Kaija Saariaho που σήμερα έχει γενέθλια.
Ο Christoph Koncz (Κορυφαίος στην ομάδα των β’ βιολιών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης) ερμήνευσε και ηχογράφησε κοντσέρτα για βιολί του Μότσαρτ με το βιολί του ίδιου του συνθέτη!!
Ένα πακέτο £257m (275 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας) ανακοινώθηκε στη Μ. Βρετανία για τη διάσωση πολιτιστικών οργανισμών όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, το Wigmore Hall και η Συμφωνική Ορχήστρα της πόλης του Birmingham.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δεν θα δώσει την συναυλία που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή 16.10.20
Αντιθέτως, ο παγκοσμίου φήμης σολίστ του πιάνου και μαέστρος ελληνοκύπριος Μαρτίνος Τιρίμος θα δώσει ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με έργα Μπετόβεν απόψε Τετάρτη 14.10
Σαν σήμερα γεννήθηκε στη Bogota της Κολομβίας ο σημαντικός τσεμπαλίστας Rafael Puyana (πέθανε το 2013).
Σαν σήμερα πρωτοπαρουσιάστηκαν ο Αρχοντοχωριάτης των Μολιέρου-Lully στο Chateau de Chambord πριν 350 χρόνια (1670) και η σκηνική μουσική του F. Mendelssohn για το Όνειρο Καλοκαιριάτικης Νύχτας του Σαίξπηρ (δεύτερη γραφή, του 1843, στο Potsdam).
Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και κατά τόπους συχνότητες.
Φωτο μέσω σελίδας του Lincoln Center.