15Ιαν2021 «Όλα τα Πρωινά του Τρίτου – ελληνικό χρώμα σε συνθέτες και ερμηνευτές» Παραγωγή-παρουσίαση: Διονύσης Μαλλούχος

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 και Όλα τα Πρωινά του Τρίτου σε απευθείας μετάδοση. Στο β’ μέρος τους (10.00 π.μ. – 12.00, Διονύσης Μαλλούχος στο μικρόφωνο και τις μουσικές επιλογές) ένα πρόγραμμα με έντονο ελληνικό χρώμα σε σχέση με συνθέτες και ερμηνευτές.
Νίκος Ξανθούλης Nikos Xanthoulis : Τρίο με πιάνο. Ερμηνεύει το Galan trio στο CD του Switch του 2017 με την τότε σύνθεση, Δήμητρα Τριανταφύλλου Dimitra Triantafyllou βιολί – Μαρίνα Κολοβού Marina Kolovou, βιολοντσέλο και Πέτρος Μπούρας Petros Bouras, πιάνο.
William Antoniou : Αφιέρωσις για κιθάρα (2004) με τον Νίκο Ζάρκο Nikos Zarkos να ερμηνεύει σε ηχογράφηση για τη Subways Music (2011).
Θόδωρου Αντωνίου: Ακουαρέλες (1958) για πιάνο, ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Δεστούνης Konstantinos Destounis σε ηχογράφηση για GRAND PIANO/NAXOS (2018).
Μπάμπης Κανάς Babis Kanas: Κουιντέτο με κλαρινέτο, έργο 28. Ερμηνεύουν Γραμμένος Χαλκιάς Grammenos Chalkias, κλαρινέτο και το κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima (Στέλλα Τσάνη Stella Tsani, βιολί Ι – Brunilda-Eygenia Malo, βιολί ΙΙ – Ηλίας Σδούκος Ilias Sdoukos, βιόλα και Λευκή Κολοβού Lefki Kolovou, βιολοντσέλο) σε ηχογράφηση για την IRIDA Classical (2019).
Νέστωρ Ταίηλορ Nestor Taylor: 5 Κομμάτια από τον πιανιστικό κύκλο Huis Clos Κεκλεισμένων των θυρών (2009) με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου Alexandra Papastefanou σε ηχογράφηση του 2019.
Πρωινό Άστρο έργο για φωνή και ορχήστρα που έγραψε ο Άλκης Μπαλτάς Alkis Baltas το 2009 πάνω στο ομώνυμο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου. Ηχογράφηση που έχει επιμεληθεί ο Thanos Bikos στην Αίθουσα Συναυλιών «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών με σολίστ τη σοπράνο Βάσια Αλάτη Vassia Alati και την Ορχήστρα Ακαντέμικα Αθηνών που διευθύνει ο Νίκος Τσούχλος Nikos Tsouchlos (Phasma music 2020).
Αργύρης Κουνάδης: Πρελούδιο σε μια Ελεγεία για βιολοντσέλο και πιάνο (1991) από ηχογράφηση συναυλίας που δόθηκε το 2006 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στην Αίθουσα Μουσικής Δωματίου της Ακαδημίας Sibelius με Silver Ainomäe, βιολοντσέλο (Εσθονία) και Στέφανο Νάσο Stefanos Nasos, πιάνο.
Κωστής Κριτσωτάκης Kostis Kritsotakis: Κοντσέρτο για μαντολίνο και ορχήστρα (2002) με σολίστ τον Δημήτρη Μαρίνο και μαζί του την Albany Symphony Orchestra (διευθύνει ο David Allan Miller) σε ηχογράφηση συναυλίας του Φεβρουαρίου του 2005 στη Ν. Υόρκη.
Γιώργος Ζερβός: Grodek σε ποίηση Georg Trakl (παραγγελία Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, 2010) για σοπράνο και ορχήστρα δωματίου. Ηχογράφηση συναυλίας του Οκτωβρίου του 2011 σε επιμέλεια Θέμη Ζαφειρόπουλου Themis Zafiropoulos, με σολίστ τη Λένια Ζαφειροπούλου Lenia Safiropoulou και το ορχηστρικό σύνολο AΩ που διευθύνει ο Νίκος Χριστοδούλου.
Τάνια Γιαννούλη Tania Giannouli: Sun Dance Χορός του Ήλιου από το CD «Transcendence» (Rattle 2015) με Τάνια Γιαννούλη, πιάνο – Αλέξανδρο Μποτίνη Alexandros Botinis, βιολοντσέλο – Guido De Flaviis, σαξόφωνο, Solis Barki, κρουστά και Γιάννης Νοταράς, ντραμς.
Τον ήχο σήμερα φροντίζει ο Σπύρος Ηλιάδης.
Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 καικατά τόπους συχνότητες.