15Νοε2019    ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ   ΣΤΟ  ΤΡΙΤΟ   Live  συναυλία  στο Studio  C  της  ΕΡΑ   Απευθείας  ραδιοφωνική  και διαδικτυακή  μετάδοση      Η ΕΘΝΙΚΗ  ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ  ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ώρα 10:00 π.μ – 12:00

  ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ   ΣΤΟ  ΤΡΙΤΟ       Live  συναυλία  στο Studio  C  της  ΕΡA  Απευθείας  ραδιοφωνική  και διαδικτυακή  μετάδοση

Παρασκευή   15   Νοεμβρίου   2019,  ώρα 10:00-12:00

Η ΕΘΝΙΚΗ  ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ  ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Το  Τρίτο  Πρόγραμμα την  Παρασκευή  15 Νοεμβρίου  στίς  10.00 το πρωϊ   θα παρουσιάσει  την  συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας  της ΕΡΤ,  υπό την διεύθυνση του  αρχιμουσικού  Ανδρέα  Τσελίκα, από το στούντιο C της ΕΡΑ, σε απευθείας  ραδιοφωνική και διαδυκτιακή μετάδοση.

Με την  συναυλία αυτή  κλείνει ο πρώτος κύκλος των ζωντανών συναυλιών της ορχήστρας . Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο μαέστρος «Ο κεντρικός άξονας που συνέδεσε αυτές τις συναυλίες ήταν η γνωριμία με το έργο των μεγάλων συνθετών της κλασικής και της ρομαντικής περιόδου της μουσικής. Ο τρόπος με τον οποίο αυτά τα έργα συνδέονται μεταξύ τους, αποτελεί για μας σήμερα στοιχείο της μουσικής μας παράδοσης και κληρονομιάς που φτάνουν μέχρι και τον δικό μας Νίκο Σκαλκώτα.

Τα έργα που θα ακουστούν στη συναυλία αυτή, δηλώνουν με τα κοινά τους χαρακτηριστικά αυτή ακριβώς την συνέχεια στο χρόνο. Από την επιβλητική εισαγωγή Fidelio του Beethoven, το ευφάνταστο κοντσέρτο για τρομπέτα του Haydn, τον διάσημο Σλάβικο χορό του Dvorâk, τον ξεχωριστό 2ο Ρουμάνικο χορό του Ionel για τούμπα (σε μεταγραφή για έγχορδα από τον μαέστρο Ανδρέα Τσελίκα), μέχρι και την μεγαλειώδη 3η Συμφωνία του Brahms, όλα τα έργα αυτά συνδέονται με τα κοινά χαρακτηριστικά της φόρμας, της επεξεργασίας, της παραλλαγής, και της δημιουργίας νέων ηχοχρωμάτων».  

 

Σολίστ, στην τρομπέτα είναι ο Σπύρος Αρκούδης, κορυφαίος τρομπετίστας στην Ορχήστρα , και στην Τούμπα, ο επίσης κορυφαίος τουμπίστας  στην Ορχήστρα,  Σάκης Μυρώνης.

 

Ηχοληψία:  Μιχάλης  Συγλέτος

Παρουσίαση: Αννα  Σακαλή

15Νοε2019   ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ   ΣΤΟ  ΤΡΙΤΟ   Live  συναυλία  στο Studio  C  της  ΕΡΑ  Απευθείας  ραδιοφωνική  και διαδικτυακή  μετάδοση     Η ΕΘΝΙΚΗ  ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ  ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ώρα 10:00 π.μ – 12:00

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |