16Σεπ2017 ‘’Η Όπερα στο Τρίτο’’, η Τζουλιέττα Καρόρη φιλοξενεί τον διεθνούς φήμης κόντρα τενόρο Άρη Χριστοφέλλη σε ένα ειδικό αφιέρωμα με τίτλο ‘’Η Δεσποινίς Μαρία Καλογεροπούλου’’ : Τα ελληνικά χρόνια της Μαρίας Κάλλας (1937-1945), 40 χρόνια μετά τον θάνατό της.

Το Σάββατο 16-09-17, στην εκπομπή ‘’Η Όπερα στο Τρίτο’’ η Τζουλιέττα Καρόρη φιλοξενεί τον διεθνούς φήμης κόντρα τενόρο Άρη Χριστοφέλλη σε ένα ειδικό αφιέρωμα με τίτλο ‘’Η Δεσποινίς Μαρία Καλογεροπούλου’’ : Τα ελληνικά χρόνια της Μαρίας Κάλλας (1937-1945), 40 χρόνια μετά τον θάνατό της.

Τα πρώτα βήματα της έφηβης Κάλλας στην Ελλάδα, η δασκάλα της Εlvira de Hidalgo, οι επιρροές που δέχτηκε, οι συμμαθητές και οι συνάδελφοί της και οι επιλογές από το ρεπερτόριο που μελέτησε και τραγούδησε τότε, χωρίς ποτέ να το επαναλάβει, στη μετέπειτα μεγάλη καριέρα της.
Στη συνέχεια θα παρουσιάσουν τη συναυλία που δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 22 Φεβρουαρίου 2017, ευγενώς παραχωρηθείσα για μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα. Ερμηνεύουν οι λυρικές τραγουδίστριες Φανή Αντωνέλου – Νίνα Κουφοχρήστου – Μαρία Κωστράκη – Άρτεμις Μπόγρη.

Στο πιάνο ο Θανάσης Αποστολόπουλος.
Επιμέλεια προγράμματος και καλλιτεχνική επίβλεψη : Άρης Χριστοφέλλης

Η Μαρία Κάλλας και η Τέχνη της συντροφεύουν πάντα τα πιο δυνατά μας συναισθήματα και ομορφαίνουν κάθε στιγμή ακρόασης.