17Δεκ2020 «Όλα τα Πρωινά του Τρίτου – Αφιέρωμα στον Beethoven για τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννησή του» σε απευθείας μετάδοση Παραγωγή-παρουσίαση: Διονύσης Μαλλούχος

17 Δεκεμβρίου του 1770: οι πηγές αναφέρουν ότι βαφτίστηκε o Ludwig van Beethoven.
250 χρόνια μετά και Όλα τα Πρωινά του Τρίτου, στο β’ μέρος τους (10.00 π.μ. – 12.00, Διονύσης Μαλλούχος στο μικρόφωνο και τις μουσικές επιλογές, σε απευθείας μετάδοση) παρουσιάζουν έργα του μεγάλου μουσουργού με ελληνικό ερμηνευτικό χρώμα:
6 Παραλλαγές σε σολ μείζονα για πιάνο (1795) πάνω στο duo «Nel cor piu non mi sento» από την όπερα «Η Μυλωνού» του Giovanni Paisiello με τη Χαρά Ιακωβίδου (Lyrinx 2010).
Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ.5 σε φα μείζονα, έργο 24 (α’ μέρος) «Της Άνοιξης» με τον Λεωνίδα Καβάκο, βιολί και τον Enrico Pace στο πιάνο (ηχογράφηση στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την DECCA το 2012).
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.4 σε σολ μείζονα, έργο 58 με σολίστ τον Aldo Ciccolini και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης – Thessaloniki State Symphony Orchestra
που διευθύνει ο Μύρων Μιχαηλίδης Myron Michailidis
σε ηχογράφηση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2008.
Από τη Θεσσαλονίκη και η ηχογράφηση του Σεπτέτου, έργου 20 (σε μεταγραφή για οκτώ χέρια / δυο πιάνα από τον Gabriel Marie), που έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της μουσικής δωματίου της τάξης του σολίστ πιάνου και καθηγητή Uwe Matschke στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος από τον Κωνσταντίνο Κόντο. Ερμηνεύουν: Πιάνο Ι: Άννα Σιαμπάνη, Βασιλεία Μαλτέζα και Πιάνο ΙΙ: Λάζαρος Μελίδης, Κοντυλένια Βλαχοδημήτρη.
Tη γνωστή Adelaide του 1795 ερμηνεύει η μετζοσοπράνο Λένια Ζαφειροπούλου Lenia Safiropoulou με τη Ζωή Ζενιώδη στο πιάνο από ηχογράφηση φετινής τους συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (11 Ιανουαρίου 2020).
Σονάτα για πιάνο αρ.32 σε ντο ελάσσονα, έργο 111 με την Ντόρα Μπακοπούλου  σε ηχογράφηση του Θέμη Ζαφειρόπουλου (1998).
Τον ήχο φροντίζει ο Σπύρος Ηλιάδης.
Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και κατά τόπους συχνότητες.