18Ιαν2021 «Όλα τα Πρωινά του Τρίτου – ελληνικό χρώμα σε συνθέτες και ερμηνευτές μέρος β’ » Παραγωγή-παρουσίαση: Διονύσης Μαλλούχος

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και Όλα τα Πρωινά του Τρίτου σε απευθείας μετάδοση.
Στό β’ μέρος τους (10.00 π.μ. – 12.00, Διονύσης Μαλλούχος στο μικρόφωνο και τις μουσικές επιλογές), λόγω θερμής υποδοχής της εκπομπής της Παρασκευής, η ελληνική απόχρωση συνεχίζεται και σήμερα.
Εορτή Αγ. Αθανασίου και θύμηση Θάνου Μικρούτσικου. Ακούγονται τα έργα του:
«Μουσική Μπαλέτου» (1998) με τη Δανάη Καρά στο πιάνο σε ηχογράφηση για την EMI Classics (2001).
Κοντσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα (1992) με σολίστ τον Κώστα Κοτσιώλη και την Ορχήστρα της Cordoba που διευθύνει ο Leo Brouwer σε ηχογράφηση του 1996 (EMI Classics).
«Μια μουσική ιστορία για μια φλαουτίστρια» (2004) γραμμένο για, αφιερωμένο και ερμηνευμένο από την Iwona Glinka (Legend 2007).
Η και εορτάζουσα σήμερα Τάνια Γιαννούλη Tania Giannouli ως πιανίστα, συνθέτρια, concept designer, band leader. Αποσπάσματα από τις δισκογραφικές της εργασίες Transcendence (Rattle 2014) με Αλέξανδρο Μποτίνη Alexandros Botinis, βιολοντσέλο -Guido De Flaviis, σαξόφωνο – Solis Barkiκρουστά και Γιάννη Νοταρά, ντραμς και την πρόσφατη In Fading Light (Rattle 2020) με Ανδρέα Πολυζωγόπουλο Andreas Polyzogopoulos, τρομπέτα και Κυριάκο Ταπάκη Kyriakos Tapakis, ούτι, αλλά και εκτενή αποσπάσματα από το ρεσιτάλ πιάνου που έδωσε στις 8 Νοεμβρίου του 2020 στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του φετινού κύκλου Solid-Ars που διοργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Ars Musica.
Αποχαιρετισμός στον πειραματικό συνθέτη, αυτοσχεδιαστή, τραγουδιστή, ερμηνευτή πολλών οργάνων Γιώργο Αδάμη που έφυγε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, μόλις στα 46 του χρόνια στο Los Angeles των Η.Π.Α. όπου ζούσε και εργαζόταν, με το κύκνειο άσμα του, τη συμμετοχή του (και μάλιστα στην έναρξη) με τους «Μάγους» σε ένα σπονδυλωτό/συνεχές έργο/ιστορία που 6 φίλοι μεταξύ τους συνθέτες (Γιώργος Αδάμης, Ορέστης Χατζηνάκης, Δώρα Παναγοπούλου, Tim Ward, Σοφία Καμαγιάννη
Sofia Kamayianni, Πάνος Κανελλόπουλος) στήνοντας γέφυρες συνεργασίας παρά τα εμπόδια της πανδημίας, συν-γράφουν και ηχογραφούν τον Δεκέμβριο του 2020, τη «Μικρή Χριστουγεννιάτικη Σουίτα».
Τον ήχο σήμερα φροντίζει ο Σπύρος Ηλιάδης.
Συντονιστείτε στο
Τρίτο Πρόγραμμα 90,9
και κατά τόπους συχνότητες