19 Απριλίου 2021 Όλα τα Πρωινά του Τρίτου «Δύο Σονατίνες μουσικής δωματίου, δύο κοντσέρτα για πιάνο, δύο γαλλίδες σοπράνι!»» Παραγωγή-παρουσίαση: Διονύσης Μαλλούχος (Audio)

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και Όλα τα Πρωινά του Τρίτου σε απευθείας μετάδοση. Στο β’ μέρος τους (10.00 π.μ. – 12.00, Διονύσης Μαλλούχος
στο μικρόφωνο και τις μουσικές επιλογές) τρία μουσικά ζευγάρια: Σονατίνα για βιολί και πιάνο που έγραψε στα 81 της χρόνια η Γαλλίδα Germaine Tailleferre που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1892. Σονατίνα για βιολοντσέλο και πιάνο του Ούγγρου Zoltán Kodály σε ηχογράφηση του Δεκεμβρίου 2020, ερμηνεύουν Φώτης Πατσέας, βιολοντσέλο και Nikita Lukinov, πιάνο (στη Γλασκώβη Σκωτίας). Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 του Beethoven με σολίστ τον Murray Perahia που έχει σήμερα γενέθλια (74) και την Concertgebouw του Amsterdam που διευθύνει ο Bernard Haitink.
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 3 του Ραχμάνινοφ με τη Φιλαρμονική του BBC που διευθύνει ο Yan Pascal Tortellier που επίσης έχει σήμερα γενέθλια (και αυτός 74!), με σολίστ τον Grigory Sokolov που είχε χθες τα γενέθλιά του (71).
Γενέθλια (με διαφορά ενός χρόνου) έχουν σήμερα και δυο σπουδαίες φωνές/soprani από τη Γαλλία: η Natalie Dessay (από την όπερα «Υπνοβάτις» του Bellini) και η Veronique Gens (από τα «Τραγούδια της Ωβέρνης» του Canteloube).
Τον ήχο φροντίζει ο Κωνσταντίνος Λούβαρης Kostantinos Louvaris

Photo : Grigory Sokolov