19Οκτ2020 Πινέλα Για Χρώματα & Ορχήστρα -ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης/ Giorgos Markakis

Πινέλα Για Χρώματα & Ορχήστρα

-ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

Από τη Δευτέρα 19-10 και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 24:00-01:00
Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης/ Giorgos Markakis
Ο Γιώργος Μαρκάκης στην πρώτη του εκπομπή, από τη συχνότητα του Τρίτου Προγράμματος, ταξιδεύει στο Katowice της Πολωνίας για να συναντήσει ένα από τα πιο δυναμικά σχήματα, όχι μόνο της πατρίδας τους, αλλά ολάκερης της ευρωπαϊκής σύγχρονης μουσικής που πατάει πάνω στην παράδοση. Το 5μελές σχήμα εγχόρδων Volosi από την περιοχή της Σιλέσια της ΝΔ Πολωνίας.
“Στην συνάντηση μας συμφώνησα μαζί τους αντί των κλασικών συνεντεύξεων με τις πολλές φορές τετριμμένες ερωτήσεις και απαντήσεις να αυτοσχεδιάσουν όχι μόνο αυτοί σαν μουσικοί αλλά και εγώ ο ίδιος. Οπότε μετά από μια σύντομη συνάντηση που είχαμε, συνοδεία καφέ και γλυκισμάτων, αποφασίσαμε να μπούμε σε ένα μικρό στούντιο για ηχογράφηση. Εγώ έπλαθα μια μικρή ιστορία on place, σε διαφορετικά συνεχόμενα επεισόδια και εκείνοι αποτύπωναν τα τεκτενόμενα με τα όργανα τους σαν Volosi. Το αποτέλεσμα μπορείτε να το παρακολουθήσετε στους δέκτες σας.
Playlist 19 Οκτωβρίου 2020
Stille Morgonstunder – Terje Isungset, Mats EdÈn, Jonas Simonsson – Kind of Folk, Vol. 2 Norway
Le Vieux Lion – Loy Ehrlich – Tribal Rocks!
Mimounato – Simo Lagnawi – The Gnawa Caravan: Salt
A Mad·rnak – LajkÛ FÈlix – Makovecz TurnÈ (Makovecz Imre EmlÈkÈre)
Συνεντευξη + LIVE με το Πολωνικό strings Quintet VOLOSI (αυτοσχεδιασμοί)
Upside Down – Lajko FÈlix, Volosi – LajkÛ FÈlix & VOLOSI
El Rel·mpago – Luis Delgado – El Hechizo de Babilonia
Rosa’s Tune – Anna Linardou – Heterotopia
Fluid – Yosi Horikawa – Spaces
Επειδή πολλές φορές η διαφορετικότητα του τρόπου παρουσίασης της προσωπικής μουσικής πορείας που εμπλουτίζει, χρωματίζει και διαφοροποιεί απρόσμενα ακόμα και το πιο γνωστό κοινότυπο μουσικό έργο είναι σημαντική, προσπαθούμε να παίρνουμε συνεντεύξεις από τα ίδια τα μουσικά όργανα παρουσία του καλλιτέχνη. Πολλές φορές αυτά αποδίδουν πιο παραστατικά και ουσιαστικά την μορφή της Τέχνης τους, από την ίδια την στερεότυπη περιγραφή που συνήθως παρουσιάζονται σε κοινότυπες συνεντεύξεις . Είναι σαν να εξαργυρώνουμε την Τέχνη τους σε νότες παρά σε λέξεις». Γιώργος Μαρκάκης
Ο Γιώργος Μαρκάκης έχει σπουδάσει Εφαρμοσμένη Ψυχολογία και Ψυχολογία της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας αλλά τελικά τον τράβηξε ο χώρος της μουσικής και του ραδιοφώνου και παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων ραδιοφώνου, επεξεργασίας ήχου και ραδιοφωνικής παραγωγής στο Εθνικό ραδιόφωνο της Σουηδίας στη Στοκχόλμης και το Μαλμόε.
Έχει εργαστεί στο κρατικό ραδιόφωνο της Σουηδίας σαν παραγωγός εκπομπής για τους Έλληνες μετανάστες και στο δημοτικό γραφείο διαμεσολάβησης του Malmö για την στήριξη Ελλήνων κι αγγλόφωνων μεταναστών στην πόλη. Έχει συνεργαστεί με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του εξωτερικού: BBC Radio 3, Radio Berlin Brandenburg , WDR 5 FUNKHAUS EUROPA, Radio Bremen και με τους Ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς Kosmos 93,6 FM της ERT, 105.5 FM “Στο κόκκινο”, Planet 99.5, FLASH 9.61, SKY 100.4, και ANTENNA FM Radio. Παράλληλα έχει εργαστεί σαν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το ΕΘΝΟΣ καθώς και τα περιοδικά OXYGEN και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.
Υπήρξε εμπνευστής και συνδιοργανωτής του μεγαλύτερου μουσικού event World Music EXPO – WOMEX 2012 στην Θεσσαλονίκη
Έχει προσωπικές επαφές με πολλά δίκτυα μεταναστών, από διάφορες χώρες κι Ηπείρους για λογαριασμό των οποίων πραγματοποιεί προγράμματα μέσω web radio.
Έχει βραβευτεί με το εξαιρετικά τιμητικό βραβείο “Prix Europa” σαν ο δεύτερος καλύτερος Ευρωπαίος Μουσικός παραγωγός για το 2012.
Συντονιστείτε στο Τρίτο!