01Ιολ2020 «Παράθυρο στον κόσμο» με την Τζουλιέττα Καρόρη και τον Διονύση Μαλλούχο (Audio)

Ο κόσμος μας μοιάζει να επανατοποθετείται απέναντι στα μεγάλα και τα σπουδαία, αλλά και σε σχέση με τα μικρά και καθημερινά. Προτεραιότητες επαναπροσδιορίζονται. Η μουσική (η τέχνη γενικότερα) αποκτά μια άλλη σημασία και η ανάγκη της γίνεται πιο επείγουσα…
Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020. Παράθυρο στον Κόσμο, (10.00 π.μ. – 12.00) σε απευθείας μετάδοση, στο πλαίσιο της πρωινής ζώνης «Όλα τα Πρωινά του Τρίτου». Καλό μήνα!
Καλεσμένος τηλεφωνικά ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός (Dimitris Tiliakos), εμπνευστής, συνιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Canto Human Voice Festival -Rhodes, που οργανώνεται φέτος τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά στη Ρόδο. Ο διεθνούς φήμης λυρικός τραγουδιστής, μιλάει στην Τζουλιέττα Καρόρη Julietta Karori και τον Διονύση Μαλλούχο για την ανθρώπινη φωνή, τη λυτρωτική έκφραση των συναισθημάτων μέσα από το τραγούδι, τους καλλιτέχνες, τους εκπαιδευτές και τους συμμετέχοντες σε αυτή τη μουσική γιορτή, για τη Ρόδο ως σταυροδρόμι πολιτισμών, αλλά και για όσα μπορούν να κάνουν οι καλλιτέχνες σε συνθήκες ανάγκης.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε έκτακτη εμφάνιση στις 17 Ιουλίου, ο Λεωνίδας Καβάκος θα ερμηνεύσει 2η και 3η Παρτίτα και 1η Σονάτα για σόλο βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Το διεθνές μουσικό φεστιβάλ Grafenegg της Αυστρίας ανοίγει στις 14 Αυγούστου η Ελληνίδα συνθέτρια και διευθύντρια ορχήστρας Κωνσταντία Γουρζή Konstantia Gourzi η οποία είναι Composer in Residence για το 2020. Θα διευθύνει την εναρκτήρια συναυλία με έργα Μπετόβεν καθώς και σε παγκόσμια πρώτη το νέο έργο της (ανάθεση του φεστιβάλ) «Ύψιλον: Ένα ποίημα για τρομπέτα και ορχήστρα σε πέντε πράξεις» με την Tonkünstler Orchestra της Βιέννης.

Πρεμιέρα του έργου Scaramouche (για 2 πιάνα) του Darius Milhaud σαν σήμερα το 1937 στο Παρίσι.
Eric Satie (1925) και Wilhelm Friedmann Bach (1784) έφυγαν από τη ζωή σαν σήμερα, 1η Ιουλίου.
Τον ήχο φροντίζει ο Σπύρος Ηλιάδης.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και κατά τόπους συχνότητες.Διαδικτυακά: https://webradio.ert.gr/trito/