20Ιαν2020 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ   ΣΤΟ  ΤΡΙΤΟ  Απευθείας  ραδιοφωνική  και διαδικτυακή  μετάδοση    Ρεσιτάλ πιάνου της Νατάσσας Χαλκοδαίμων

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ   ΣΤΟ  ΤΡΙΤΟ  Απευθείας  ραδιοφωνική  και διαδικτυακή  μετάδοση

Δευτέρα   20 Ιανουαρίου   2020,  ώρα 19:00

Ρεσιτάλ πιάνου της Νατάσσας Χαλκοδαίμων

Στο  πλαίσιο  του  κύκλου « Συναυλίες  στο Τρίτο», το  Τρίτο  Πρόγραμμα, τη  Δευτέρα  20 Ιανουαρίου   2020 και ώρα 19:00  στο Studio “ Αντώνης Κοντογεωργίου» της  ΕΡΑ,  ανοίγει την  Νέα Χρονιά με  ένα ρεσιτάλ πιάνου της Νατάσσας Χαλκοδαίμων.

Η  νεαρή  πιανίστα με πολλές αξιόλογες εμφανίσεις στο ενεργητικό της συνομιλεί  μουσικά  με μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ρομαντικής και σύγχρονης περιόδου, σε έργα προσεκτικά διαλεγμένα γύρω από δύο βασικούς άξονες: το λυρισμό και το χορευτικό στοιχείο.

Ηχοληψία: Μιχάλης Συγλέτος, Νίκος Θεοδωρακόπουλος

Παρουσίαση: Αννα Σακαλή

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : [email protected]  

Η  Ελληνική  Ραδιοφωνία  στηρίζει συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία  σε καταξιωμένους  σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με την φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των  Μουσικών  Συνόλων  της  ΕΡΤ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ  ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Eric Satie (1866-1925)Gnossienne no.1”

Frederic Chopin (1810-1849) “Nocturne op.72 no.1”

                                                    “Valse op.69 no.1”

Franz Liszt (1811-1886) “Liebestraum no.3, Notturno”

Claude Debussy (1862-1918)  “Clair de Lune”

Bela Bartok (1881-1945) “Ostinato”

                                             “Three Folk Songs from the county Csik”

Ernesto Nazareth (1863-1934) “Ferramenta, Tango”

                                                       “Odeon, Tango”

George Gershwin (1898-1937) “Rialto Ripples”

Yiannis Alygizakis “Sharp night”

 

 

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννημένη το 1996, ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6,5 ετών στην τάξη της πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγού Εύης Μαρινάκη. Το 2012 πήρε Πτυχίο πιάνου και το 2016 το Δίπλωμα πιάνου με ομόφωνο βαθμό Άριστα και Α’Βραβείο. Το 2019 ολοκλήρωσε έναν πρώτο κύκλο σπουδών στα Ανώτερα Θεωρητικά, στην τάξη του Γιάννη Αλυγιζάκη, αποκτώντας το πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα. Επιπλέον έχει λάβει με διάκριση τα Grades 5-8 στο κλασικό πιάνο, από το London College of Music, καθώς και τα Grades 5 & 6 στα θεωρητικά. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια πιάνου με τους  Dimitri Bashkirov, Μαρτίνο Τιρίμο, Christopher Hinterhuber, Κωνσταντίνο Γκάνεφ , Lilia Boyiadjieva,  Aline Artignan, Ναταλία Μιχαηλίδου και Παύλο Γιαλλουράκη, αλλά και σε Μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια, ακαδημίες και συνέδρια. Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις. Το καλοκαίρι του 2017 παρακολούθησε ενεργά σεμινάρια στην International Music Academy στο Salzburg της Αυστρίας δίπλα στους Dimitri Bashkirov και Christopher Hinterhuber.Το Δεκέμβριο του 2017 συμμετείχε στην επετειακή συναυλία για τη λειτουργία των 20 χρόνων της μουσικής βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής «Λίλιαν Βουδούρη», ερμηνεύοντας το έργο «Vexations» του F.Liszt.

Έχει στο ενεργητικό της μεγάλο αριθμό συναυλιών σε χώρους όπως, Kleines Studio-University of Mozarteum, Μέγαρο Μουσικής, Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Ίδρυμα Θεοχαράκη, Μουσείο Μπενάκη, Γαλλικό Ινστιτούτο, Θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν», Εστία Νέας Σμύρνης, Ελληνοαμερικανική Ένωση, κ.ά.

 Σήμερα συνεχίζει με υποτροφία τις σπουδές των Ανώτερων Θεωρητικών, με τη σπουδή της Αντίστιξης, στην τάξη του Γιάννη Αλυγιζάκη. Επίσης, παρακολουθεί το σεμιναριακό μάθημα της Κινηματογραφικής μουσικής & σύνθεσης με τον εθνομουσικολόγο Νίκο Πουλάκη. Εκτός από τις μουσικές της σπουδές, είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Σήμερα, διδάσκει πιάνο στο Αθηναϊκό Ωδείο και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές  της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών με κατεύθυνση τη «Μουσική Παιδαγωγική».

 

 

20Ιαν2020 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ   ΣΤΟ  ΤΡΙΤΟ  Απευθείας  ραδιοφωνική  και διαδικτυακή  μετάδοση  Ρεσιτάλ πιάνου της Νατάσσας Χαλκοδαίμων

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |