ΠΙΝΕΛΑ ΓΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ
Δευτέρα 22.02.21, ώρα 24.00-01.00
παραγωγή-παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης/Giorgos Markakis
Νino De Elche

Σήμερα τα πινέλα για χρώματα και ορχήστρα, θα κάνουν ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι στο Flamenco
Θα χρίσουμε σαν κύριο ξεναγό μας έναν από τους πλέον προικισμένους κατά την άποψη του ομιλούντος καλλιτέχνες της Ισπανίας που ταυτόχρονα παραμένει μάλλον άγνωστος στο πλατύ κοινό της:Νino De Elche !

Παρουσιάζει, διακωμωδεί και αποδομεί πολλές φορές, συναρμολογώντας τα κομμάτια του δικού του Flamenco σε ένα σουρρεαλιστικό ,αλλά ταυτόχρονα κατά την άποψη μας πραγματικό, σύγχρονο κοινωνικο-πολιτικό τοπίο.

Χρησιμοποιεί ακουστικές αλλά και ηλεκτρονικές ακουστικές φόρμες που εναλάσσονται μαγικά, με ολιγομελή σχήματα μουσικών ενώ ταυτόχρονα κάνει χρήση multimedia , απαγγέλοντας αποσπάσματα από την τεράστια ποιητική και λογοτεχνική παράδοση της Iσπανίας.

Ο ίδιος αλλάζει ντυσίματα και ερμηνευτικούς ρόλους πάνω στη σκηνή, αδιαφορώντας για τα «πρέπει» ,που συνήθως χαρακτηρίζουν ένα κομψό και όμορφο μουσικό θεατρίνο στις παραστάσεις του μπροστά σε κοινό. Πιο ελεύθερα: Είναι ένα «σκηνικό πολυεργαλείο,» ένας μπαλαντέρ ή ένας δικός μας πολιτιστικός ή και κοινωνικοπολιτικός καραγκιόζης .
Αν και οι πολιτικές του καταβολές πηγάζουν από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι πριν λίγες δεκαετίες ως προοδευτικό χώρο δεν διστάζει να καυτηριάσει τους πάντες και τα πάντα – και πριν από όλα και όλους, τον ίδιο του τον εαυτό.

Κύριο έργο σε αυτήν την διαφορετική ξενάγηση είναι η φωνητική ποίηση ( Poesia Fonetica) όπως την αποκαλεί ο ίδιος.

Σήμερα παρουσιάζουμε το έργο του “Antologia Del Cante Flamenco ETERODOXO”

22Φεβ2021 «Πινέλα Για Χρώματα & Ορχήστρα» Νino De Elche Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης

ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |