23Δεκ2018 «Η Εποχή των Εικόνων στο Τρίτο» –  Νέα Εκπομπή, Έρευνα-Επιμέλεια-Παρουσίαση:Κατερίνα Ζαχαροπούλου, ώρα 15:00

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ
ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ
Κυριακή 23-12-18, ώρα 15:00-16:00
Έρευνα-Επιμέλεια-Παρουσίαση:Κατερίνα Ζαχαροπούλου/Katerina Zacharopoulou

Σήμερα:
Καλεσμένος ο πρύτανης την Αν. Σχ. Καλών Τεχνών-ΑΣΚΤ- και εικαστικός καλλιτέχνης Πάνος Χαραλάμπους/Panos Charalambous. Ακούγονται οι φωνές των: Νίκου Κεσσανλή και Δημήτρη Δημητριάδη.
webradio.ert.gr

Η ωριαία ραδιοφωνική εκπομπή για τα εικαστικά βασίζεται στην «αναμετάδοση» φωνών σημαντικών Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών και ιστορικών τέχνης των οποίων ο λόγος και οι ιδέες σχημάτισαν την ταυτότητα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής. Από το πλούσιο αρχειακό υλικό της Κατερίνας Ζαχαροπούλου που προκύπτει από την εκπομπή της για τα εικαστικά Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ στην ΕΡΤ, θα ακουστούν 16 φωνές εμβληματικών προσωπικοτήτων του χώρου, ενώ παράλληλα 8 καλεσμένοι καλλιτέχνες από τη νεότερη γενιά θα σχολιάζουν τις «φωνές» και τα λεγόμενά τους.

Οι θεματικές των εκπομπών εστιάζουν στην τέχνη ως πεδίο αισθητικής, πολιτικής, προσωπικής, και ιστορικής πλατφόρμας , στους δημιουργούς ως κεραίες της κοινωνίας και στην εικαστική τέχνη ως το πορτραίτο του σύγχρονου κόσμου. Μέσα από την περιγραφή έργων τους αλλά και μέσα από τις αφηγήσεις των καλλιτεχνών θίγονται ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία σήμερα καθώς και οι τρόποι έκφρασής τους μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία

Οι αφηγήσεις συνοδεύονται από μουσικές και τραγούδια με την πρόθεση να φωτίζουν το αίσθημα μέσα στο οποίο εκφράστηκαν και εκφράζονται τα έργα τέχνης , οι άνθρωποι και η εποχή τους.

 

23Δεκ2018 «Η Εποχή των Εικόνων στο Τρίτο» – Νέα Εκπομπή, Έρευνα-Επιμέλεια-Παρουσίαση:Κατερίνα Ζαχαροπούλου, ώρα 15:00