ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΑΚΟΥΕΙ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ !
ΤΕΤΡΑΩΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ «ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ»
Παρασκευή 23-10-20, ώρα 08:00-12:00
Μάνος 95 χρόνια. Ξάνθη, 23 Οκτωβρίου του 1925, γεννιέται ο Μάνος Χατζιδάκις.
Ο Γιώργος Φλωράκης, ο Διονύσης Μαλλούχος, ο Σιδερής Πρίντεζης επιλέγουν μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τη δισκογραφία και η Μαρία Χατζάρα επιλέγει σχόλιά του για τη Γλώσσα … Ακούγεται επίσης η φωνή του σε τραγούδια, αλλά και σε συνεντεύξεις, ομιλίες ή εκπομπές στο Τρίτο Πρόγραμμα. Ένα πρωινό γεμάτο από τη λάμψη μιας εξαιρετικής, σε κάθε επίπεδο, προσωπικότητας.
Μεταξύ άλλων ακούγονται σπάνιες ηχογραφήσεις από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη, τα τραγούδια του Μ.Χ. που βραβεύτηκαν στα Φεστιβάλ Τραγουδιού του Ε.Ι.Ρ. (1959, 1960, 1961), αλλά και πολλά από ηχογραφήσεις με την Ορχήστρα Ελαφράς Μουσικής στο Ζάππειο τη δεκαετία του ’60, εκτενές αφιέρωμα στις διεθνείς επανεκτελέσεις του βραβευμένου με Όσκαρ τραγουδιού «Τα Παιδιά του Πειραιά» (από Dizzie Gilespie, Duke Ellington, κ.α.), παλιά 45άρια, όπως με την Daniela Davoli να τραγουδά από τη μουσική του Μ.Χ. για την ταινία Sweet Movie, ακόμα ηχογραφήσεις με τη Νένα Βενετσάνου από συναυλία του 1989 στο Παλλάς μαζί με τη Χορωδία του Τρίτου που διηύθυνε ο Αντώνης Κοντογεωργίου, ή αποσπάσματα από την παρουσίαση της «Αμοργού» στην Κρήτη το 1981 με Σπύρο Σακκά.
Το Τρίτο ακούει πάντοτε Μάνο!
Συντονιστείτε!

23Οκτ2020 Ολα τα Πρωινά του Τρίτου: Αφιέρωμα για τα 95 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι – Ομιλία του για το Τρίτο ως εναλλακτικό ραδιόφωνο (1980) Audio